СРС остави в ареста зетя на Фатик и авера му

  • 29 юли 2014 19:09

  • 1994
  • 0
СРС остави в ареста зетя на Фатик и авера му
©

129-ти състав на Софийския районен съд, с председател Николай Урумов, на 27 юли 2014 г., уважи искането на СРП за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на Дениз Тюркмен (б.р. - зет на разстреляния бизнесмен Филип Найденов-Фатик) и Милослав Кръстев, по обвинение в изнудване (чл. 213а, ал.2, т.1, и т.4, пр.1, вр.ал.1 от НК), съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът остави в ареста Тюркмен и Кръстев с мотив, че има обосновано предположение да са извършили деянието, за което са обвинени.
По отношение на Кръстев прие, че има опасност да извърши друго престъпление, тъй като той е в изпитателен срок по преходно осъждане.

По отношение на Тюркмен, съдът прецени, че няма опасност да се укрие, понеже няма български документ за самоличност, тъй като той е гражданин на Ирландия, която е част от ЕС, към който принадлежи и България. Съдът не намери по делото никакви доказателства за влошеното здравословно състояние на обвиняемия. Съдия Николай Урумов прецени, че: „С оглед механизма на извършване на деянието - по изключително дързък начин, и базирайки се на решенията на ЕСПЧ - Лателие срещу Франция и Томази срещу Франция, следва да бъде взета мярка „задържане под стража” по отношение на Тюркмен, тъй като обществения интерес от една страна го налага, а от друга – това е първоначална мярка и на базата на тези доказателства задържането е допустимо, но не може да продължи по-продължително време.”

В случай на жалба или протест, делото пред СГС е насрочено за 1 август 2014 г., от 10 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини