БСП: Проблемите в здравеопазването не започват от кабинета "Орешарски"

  • 29 юли 2014 16:10

  • 1016
  • 3
БСП: Проблемите в здравеопазването не започват от кабинета "Орешарски"
©

Това Народно събрание започна и завършва своята работа с проблемите на здравеопазването. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Емил Райнов.

Той подчерта, че проблемите в сектора не започват от управлението на кабинета "Орешарски".

През изминалите месеци се свършиха някои неща. Може би вие не ги видяхте, но те бяха направени, обърна се Райнов към ПГ на ГЕРБ.

Парите за болниците се увеличиха близо два пъти, а задълженията на болниците бяха сведени до 39 млн. лв. при близо 400 млн. лв. преди година, заяви социалистът.

В актуализацията на бюджета на НЗОК няма нищо страшно, беше правена няколко пъти през последните години. Миналата година обаче президентът Плевнелиев наложи вето върху актуализацията, а колегите от ГЕРБ отсъстваха от заседанието на парламентарната здравна комисия, неясно защо, каза още Емил Райнов.

Той потвърди, че Коалиция за България ще подкрепи актуализацията на бюджета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1016 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
hodechapovylnite

2014.07.29 | 22:22

3
Проблемите в здравеопазването започват от 1990г. и продължават до ден днешен,защото през цялото това време се проведоха най-нескопосните реформи в тази сфера. В един момент се оказа,че "продаваме" здраве,а не го създаваме. Ниските заплати в здравеопазването създадоха предпоставки за корупция ,а това значително влоши качеството на изпълняваните медицинскидейности.Да не говорим за политизацията му.Не се гледа дали даден изпълнителен дирктор на дадена болница е стойностна личност и добър мениджър, а коя партия го поставя на това място/и обикнивено това е партията,която е водеща политическа сила,и тя просто поставя на това място своя човек./

2014.07.29 | 21:56

2
ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ ОТ ЗАЕМИТЕ ЧЕРВЕНИ ПОРОВЕ!

2014.07.29 | 18:32

1
но олигарски ги умножи и задълбочи с кражбите и некадърността си

Добави коментар

Водещи новини