Десислава Атанасова: Здравният министър отново отсъства

  • 29 юли 2014 15:22

  • 1474
  • 5
Десислава Атанасова: Здравният министър отново отсъства
©

В зала е видно отсъствието на здравния министър в деня, в който се обсъжда актуализацията на бюджета на НЗОК. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

За нашата парламентарна група това не е изненада, защото нейното отсъствие беше очевадно през цялата тази една година и дори министър-председателят заяви, че тя симулира дейност. Беше добре да бъде тук, за да обори твърдението, че финансовият министър управлява здравеопазването, но нея я няма, подчерта Атанасова.

По думите й не бива да бъде отлагано повече решаването на най-належащите проблеми на здравеопазването. След прехвърляне на топката през последната година се стигна до днешния дебат, в който всички се обединяваме около мнението, че е необходима актуализация на здравната каса. Още при предишната актуализация алармирахме, че има недостиг в бюджета за здраве. След година се вижда, че липсва адекватен контрол за разпределение на парите за болничните заведения. Никой от здравното министерство не потърси ръководството на НЗОК, за да им обяснят тенденциите в здравеопазването през тази година. В момента са необходими отговорни решения, за да може здравеопазването да функционира и след разпускането на това Народно събрание, да има пари за пациентите, заяви депутатът от ГЕРБ.

Бившият здравен министър подчерта, че все още никой от управляващите не е внесъл яснота точно колко е дефицитът на НЗОК.

Тя отправи апел в изказванията да има по-малко политика, защото разискваните проблеми вълнуват цялото общество. Атанасова бе категорична, че при актуализацията на бюджета трябва да бъдат отпуснати повече средства за здраве, за да може системата да функционира.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1474 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
водител на камион

2014.07.30 | 13:06

5
Ха,таз я видях на околовръстното
4

2014.07.30 | 11:37

4
Изключително неприятна и некомпетентна нагла личност!
Колчо

2014.07.30 | 07:06

3
Оказва се че тази лайнопръскачка разбира от всичко.

2014.07.30 | 07:06

2
туркиня
ATAKA

2014.07.29 | 21:24

1
1KAGI NAPOGARNIKARQ DA VARNE PARITE KADETO VZE ILI VZEHTE OT TAM DA SI PRAVITE BIZNES TOES DA SI PRODAVATE DREBNAVITE TE VI DUSHICHKI NA PALACHA VI OT ZAPQADA KOITO VI DEAVA MANDATI DA QDETE TROHITE OT TQH VMESTO DA POMISLITE CHE HORATA IZNEMOGVAT

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини