Дърева: Сближаване с ГЕРБ ще е смъртоносно за БСП

  • 29 юли 2014 15:03

  • 1356
  • 12
Дърева: Сближаване с ГЕРБ ще е смъртоносно за БСП
©

Преди избори Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, а и който и да е лидер, особено току-що избран, едва ли ще прави някакви много резки промени, заяви в интервю за БНР журналистът Велислава Дърева, член на НС на БСП.

Ние ще можем да съдим за това как ще продължи по-нататък развитието в БСП по два фактора. Единият е какви промени ще направи Миков в Изпълнителното бюро. Вторият момент е как ще бъдат формирани листите за парламентарните избори. Предстои да видим. Не може да очакваме тутакси, сега и веднага, да се случи някаква голяма промяна. Особено важно за мен е, че държавата е в наистина много тежка криза. Мисля, че най-важното за БСП е възстановяването на държавността и на ролята на държавата. Другото, което е изключително важно, е преодоляването на корпоративната власт, която всъщност е подчинила всички държавни институции и на която БСП в последната една година не можа да се противопостави. 25 години ние наблюдаваме пълен разпад и ерозия на държавността и всички институции в страната и изобщо на политическото, коментира Дърева. Тя добави, че е абсолютно задължително новият председател да върне БСП към автентичните й ценности.

Миков е разумният избор за БСП, каза Дърева и отправи предупреждение към Миков: По никакъв начин да не си мисли за сближаване с ГЕРБ, защото това ще бъде смъртоносно за БСП.

Най-сетне БСП има ясна позиция по събитията в Украйна, посочи още журналистът и добави: Съвсем категорично в резолюцията заявяваме, че БСП е против санкции срещу Русия. Това трябваше да бъде казано ясно. Много важно заявление е, че БСП няма да допусне прилагането на технологии за добив на шистов газ на българска територия и по никакъв начин няма да се допусне разширяването на използването на генно-модифицирани продукти.

За събитията в Украйна Велислава Дърева коментира: В Украйна беше извършен един троен преврат – едновременно държавен, неонацистки и геополитически. Стремежът на САЩ и някои европейски страни да откъснат ЕС и да го противопоставят на Русия е изключително опасно не просто за бъдещето на една или друга държава, а опасно за бъдещето на Европа като цяло.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1356 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
n-2

2014.07.29 | 20:01

12
Погледнете я на 1300 години иска да се бута в живота на младите и да решава и да налага мнение и идеи! Писна ми от дърти в тая държава навсякъде дрътляци, а младите кучета ги яли докато минат 55 години след това може да живеят! Нищо нестава разберете с дъртите ви разбирания ходете си дъртаци всичките и ни дайте шанс да живеем.
БУТАЧА

2014.07.29 | 19:57

11
ТОВА Е БАЩАТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ!
изрод

2014.07.29 | 19:57

10
теб де ти се исере комунист в устата почваш да дъвчеш ...щом гомното е наше ...е най правилния изрод...е за това сте на умиране всичките червени боклуци ...ти си им лицето мумио изродска...
хахаха

2014.07.29 | 19:31

9
Няма страшно Дърева..никой не иска да се сближава със стари и дръгливи кранти.
комунист

2014.07.29 | 19:31

8
дърева и буков-дъбов начело ....дърева вади пищова и застреляй момата в главата ...
Митко Б.

2014.07.29 | 19:31

7
Ko туй нещо на снимката?
Една българка

2014.07.29 | 19:31

6
Човек би помислил, че ГЕРБ са се наредили на опашка да се молят за сближаване.... Ооох, много мъка, Дърева, много!

2014.07.29 | 18:49

5
Идиоти скапани! Хпестанете с това разделение! И ГЕРБ и БСП са БЪЛГАРСКИ партии? Какво толкова делите и защо настройвате и разделяте хората? Вместо да изведете страната от блатото, натискате я още надълбоко. ПРЕСТАНЕТЕ!
манев

2014.07.29 | 18:36

4
Пагубно е за всички заядливи кучета от БСП. Бих искал да видя една нормална левица за която властта не е самоцел.
Успокоител

2014.07.29 | 18:35

3
не се тревожете другарко Дърева. Вас никой не ни иска, освен келепирджиите от ДПС. За съжаление реномето на Партията е затъпкано в калта от действията през последните 25 години, през които кадрите на Партияна, настанени на всички ръководни нива, съсипаха нашата Родина. Би трябвало да се срамувате от резултата през тези години. Упреквам ви, че подкрепяте тази партия. Вие сте интелигентна и морална и не може да се поставяте в услуга на безотговорни келепирджии, които унищожават вашата Родина в престъпно съдружие с всеки, който им помага в това!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини