В Аладжа манастир притеснени от слабия сезон (снимки)

  • 29 юли 2014 12:07

  • 2348
  • 2
В Аладжа манастир притеснени от слабия сезон (снимки)
© Булфото

С една трета по-малко туристи от миналата година са посетили уникалния скален комплекс Аладжа манастир, съобщава Булфото.

До момента са преминали около 30 000 туристи, като преобладават руснаците, предимно деца от летните лагери край Варна. Тази година се срещат по-често поляци и румънци.

За съжаление, повечето пасажерски кораби, акостиращи във Варна, не вдигат посещаемостта, отбелязва изданието.

Многото стълби до манастирския комплекс се оказват непреодолима пречка пред възрастните пасажери от корабите и затова туроператорите избягват да ги водят на тази историческа забележителност.

В последните години се наблюдава нова мания в туристите да хвърлят стотинки или да оставят бележки с желания и молитви по камъните на манастира, заради което управата се е принудила да помоли в специална табела да не се замърсява и руши обектът.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

2348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2014.08.05 | 23:30

1
Как ще има посещаемост, като таксите за посещение са непосилни за средно статистическия българин! Същата работа е и в ботаническата градина в Балчик! Как може да е такава скъпотия, като тези обекти се издържат от държавата, а държавата е редовния данъкоплатец, тоест народа! А чужденците не се интересуват от тези неща, на тях им дай алкохолен туризъм!
Деси

2014.08.22 | 08:42

2
Каква е таксата за вход?

Добави коментар

Водещи новини