Бивш затворник изнасилил баба, дала му само 8 лева

  • 29 юли 2014 10:40

  • 2162
  • 5
Бивш затворник изнасилил баба, дала му само 8 лева
©

Бивш затворник изнасилил 87-годишна старица, защото имала да му даде само 8 лв. Потресаващата история е от монтанското село Габровница.

Преди дни делото срещу 37-годишния Методи М. влезе в монтанския окръжен съд. Тричленен наказателен състав постанови за него 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. В мотивите по делото, съдията описва подробно целия ужас, който изживяла възрастната жена в нощта на 10 февруари т.г. Баба Иванка и Методи са съселяни. И двамата живеят в Габровница. Мъжът е с богато криминално досие. Зад гърба си има 17 влезли в сила присъди, съобщава "Конкурент". Преди да се случи всичко Методи бил в дома си. След като употребил солидно количество алкохол, тръгнал да броди из улиците, за да търси още пиене и цигари. Не намерил отворен магазин и решил да влезе в къщата на баба Иванка С. Промъкнал се в двора, почукал на прозорчето на приземния етаж, но никой не се обадил. Рецидивистът решил, че е „чисто“ и може да влиза. Свалил стъклото и се промъкнал вътре. Стигнал до кухнята където видял, че е заключено. С едно рамо отворил вратата. Старицата се събудила в този момент и с треперещ глас попитала кой е. Методи започнал да крещи, че иска пари. Жената му казала, че всичко, което има е под мушамата на масата й. Тъй като мъжът намерил само 8 лв., решил, че ще насили старицата, която започнала да се моли през сълзи да я остави. Тогава Методи я заплашил с нож, като й казал, че ще запали къщата й. Започнал да я удря по главата и я изнасилил. След като приключил с гаврата, крадецът се промъкнал на втория етаж. Там намерил телевизор с плосък екран, който решил да продаде. Тръгвайки си заплашил бабата, че ако каже на някой за всичко, ще бъде убита, а домът й запален.

На следващия ден продал телевизора за 30 лв., а с парите си купил билет за влак, с който възнамерявал да избяга, но бил заловен от полицията. Омерзената жена се оплакала на кмета на Габровница, а на следващия ден сигнализирала и в полицията. Постановявайки присъдата, съдебният състав посочва в мотивите си, че престъпленията извършени от Методи М. са от изключително висока степен на опасност и социална укоримост. От друга страна отбелязва, че е многократно осъждан за различни престъпления, но наложените наказания не му повлияли по никакъв начин. Наред с това съдът сочи и безкритичността на извършителя за случката и поведението му в съдебното заседание. Наложено му е най-тежкото наказание - 12 години лишаване от свобода, но тъй като пожелал процесът срещу него да се гледа по съкратена процедура, то е намалено с 1/3 и така присъдата му е 8 години затвор.

За бабата остава срамът и 10 000 лв. обезщетение, което съдът уважи да й бъде изплатено. Присъдата подлежи на обжалване пред софийския апелативен съд. Габровница е най-грабеното село в община Монтана. В него има 1 200 души, като две трети от тях са роми. Общенското ръководство и полицията търсят средства, за да поставят в Габровница 20 камери. Полицаите се надяват видеонаблюдението да спре апашите и кражбите да намалеят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2162 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
петрова

2015.07.09 | 21:19

5
Аз смятам,че смъртното наказание трябва да се върне.Не съм съгласна да хрантутя с данъците си подобни изверги,предлагам парите ми да отиват за деца сираци.

2014.11.15 | 17:39

4
Тоъи рецидивист,трябва дълго да престои в затвора.А това село,трябва да предприеме някакви мерки,къде са полицаите?Да накажат солидно три-четири индивида и повече няма да посмеят да грабят.

2014.11.15 | 17:39

3
Кога най-накрая ще се върне смъртното наказание. Само от него има някакъв респект. Като почнат всеки ден да излъчват по телевизията публични екзекуции на такива изроди, много бързо ще намалее престъпността.

2014.11.15 | 17:39

2
Наи после този саит да напише истината.Намекват че извършителя Е ЦИГАНИН и в селото има проблеми с кражбите.Съдът както винаги е справедлив-милостив към ромите и бизнесмените и суров към оикновенните бедни българи.
петрова

2014.11.15 | 17:39

1
Аз смятам,че смъртното наказание трябва да се върне.Не съм съгласна да хрантутя с данъците си подобни изверги,предлагам парите ми да отиват за деца сираци.

Добави коментар

Водещи новини