Най-добрите бюджетни смартфони

  • 28 юли 2014 18:25

  • 2881
  • 0
Най-добрите бюджетни смартфони
©

Смартфоните преживяха истинска революция през последните няколко години, като един от най-значимите трендове е, че стават все по-достъпни.

Ожесточената борба между производителите за бързоразвиващите се пазари на Индия, Индонезия и др., постави на преден план евтините, или така наречени бюджетни смартфони. 

Разбира се, купувачите на подобен род "бюджетни" устройства, трябва да са наясно с това, че ще трябва да се лишат от някои хардуерни характеристики поради по-ниската цена. Те не могат да очакват производителност, подобна на iPhone, или качество на дисплея като на Samsung Galaxy S 5, нито камерата на Nokia Lumia 1050.

И все пак компромисите може да са приемливи срещу значително по-ниската цена, която се плаща.

Ето и кои са най-добри бюджетни смартфони, според класация на изданието PC Advisor.

9. Sony Xperia M

Представен на: 2 май 2014 г. Цена във Великобритания: 128 паунда (316 лева)

Моделът се отличава с добър дизайн и качество на батерията. И макар свързаността му да е относително добра, определено дисплеят и камерата му не са достатъчно добри за тази цена. Налице са по-добри конкурентни предложения на пазара в момента, за по-малко пари.

8. ZTE Blade V

Представен на: 20 ноември 2013 г. Цена във Великобритания: 77 паунда (190 лева)

Моделът е добър бюджетен смартфон основно поради ниската си цена. И макар да е със задоволителни характеристики на дисплея и приемлив дизайн, той е с относително слаба камера и недостатъчно добър софтуер.

7. Nokia Lumia 625

Представен на: 1 октомври 2013 г. Цена във Великобритания: 189 паунда (465 лева)

За тези, които търсят евтин модел с възможности за 4G мрежи, това може да е добър вариант. Той се отличава с голям и относително добър дисплей и добро качество, но отстъпва по отношение на вътрешната памет и качествата на камерата.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2881 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини