Полският посланик се обърна към президента ни на български (видео)

  • 28 юли 2014 15:46

  • 2465
  • 3
Полският посланик се обърна към президента ни на български (видео)
© Булфото

Полският посланик Лешек Хенсел се обърна към Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на български език, предаде репортер на novini.bg.

Днес българският държавен глава връчи орден Мадарски конник на висшия дипломатически представител на Варшава у нас по повод изтичането на посланическия му мандат. Негово превъзходителство поясни, че знае български, защото баща му – проф. Витолд Хенсел е бил археолог и е участвал в експедиции в страната ни. Лешек Хенсел допълни, че е искал да наследи професията на баща си, но решил по-късно да тръгне по пътя на дипломацията, за да не се конкурира с родителя си. Все пак ми се наложи да се конкурирам с баща ми. "Той получи орден Кирил и Методий първа степен, а аз орден Мадарски конник първа степен", обясни дипломатът.

На тържествената церемония с орден Мадарска степен бяха наградени и извънредните и пълномощни посланици на Република Австрия Герхард Райвегер, на Кралство Дания Коре Янсон и на Република Кипър Ставрос Амвросиу.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.22 | 22:22

3
ГОЛЕМА РАБОТА
petar ivanov pz

2015.05.22 | 19:00

2
KOIALI E TAZI NADARENA ZENI4KA KA VI XYBAVI DE4ICA MOZE DA IMA

2014.07.29 | 07:36

1
Оправете си заглавието!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини