Кралят на зулусите в ЮАР даде 20 крави за шестата си жена

  • 28 юли 2014 12:21

  • 3174
  • 1
Кралят на зулусите в ЮАР даде 20 крави за шестата си жена
©

Кралят на зулусите в Южноафриканската република Гудуил Звелитини се ожени за шестата си съпруга, пише британският в. Таймс.

На сватбата на 66-годишния монарх и 28-годишната Зола Мафи, траяла два дни, са присъствали около 10 000 души. Сред гостите са били забелязани бившата съпруга на покойния президент на ЮАР Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския – Уини и сегашният държавен глава на африканската страна Джейкъб Зума. В чест на младоженците и техните близки са били заклани 60 крави и няколко десетки овена.

Кралят си е избрал поредната съпруга преди 10 години. Тогава тя е учила в колеж. За да получи ръката на булката, монархът е платил 20 крави. Жестът е изключително щедър, коментира изданието. В материала се казва, че младоженецът е могъл да даде само 11.

Традициите на живеещото в Южна Африка племе разрешават многоженството. Срещу полигамията се обявяват 83 % от жените в ЮАР, пояснява вестникът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3174 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.21 | 16:20

1
Уж Мандела се бореше срещу дискриминацията,а сега се провежда дискриминация срещу бели,срещу жени,преоблякъл се Илия и пак в тия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини