Прегръдка между Герхард Шрьодер и Владимир Путин цепи ГСПД? (снимки)

  • 28 юли 2014 10:13

  • 4157
  • 2
Прегръдка между Герхард Шрьодер и Владимир Путин цепи ГСПД? (снимки)
© gettyimages

Водещи политици от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) все повече се тревожат от добрите отношения между бившия канцлер Герхард Шрьодер и руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, коментира РИА Новости.

Заместник-председателят на парламентарната група на социалистите Ролф Мютцених смята, че с оглед на последните събития министър-председателят на Федералната република от 1998 до 2005 г. трябва да преразгледа позициите си. По думите на депутата Полша, Литва, Латвия и Естония реагират остро на близките отношенията на предшественика на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на поста канцлер със стопанина на Кремъл.

Вицепремиерът и лидер на ГСДП Зигмар Габриел обаче не е готов да се присъедини към критиките към Шрьодер. По мнението на Габриел бившият канцлер е частно лице и неговата позиция не е изразява официално становище. Заместникът на Меркел посочва, че бившият лидер на ГСДП е използвал влиянието си в Москва за освобождаване на отвлечените в Източна Украйна наблюдатели на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа.

Шрьодер предизвика вълна от критики в германските медии през май. Тогава на фона на кризата в Украйна той отпразнува рождения си ден в родния на Путин и на Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. Журналистите бяха възмутени от прегръдката между германеца и руския президент. В отговор на нападките Шрьодер заяви: Путин не е персона нон грата и не подкрепям санкции срещу Москва.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4157 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.30 | 10:46

2
Който ще да се цепи, Шрьодер ще спечели. Германия няма да е британски троянски кон в Европа никога.
ASTROLOG

2014.07.29 | 19:46

1
AKO TRAGNECH SRECHTU NECHTO OT TEB NYAMA DA OSTANE NICHTO CHRYODER DA NE E GLUPAV-DRUGOTO E STRATEGIA NA MANIPULATORITE NE POSTIGNALI CELITE SI

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини