Приложение за iPhone ни прави изкусни винари

  • 28 юли 2014 10:11

  • 975
  • 0
Приложение за iPhone ни прави изкусни винари
©

Ново приложение за iPhone, което може да се свали от мрежата срещу 5 долара, ни превръща във вещи познавачи на вината, дори и нищо да не разбираме от енология, съобщава телевизионният канал CNBS.

Софтуерът е разработен от бившия инженер във Facebook Роди Линдзи. При едно от гостуванията си в Москва, той и брат му страшно се засрамили, когато им предложили да си изберат от листата с вината.

И наистина, много малко хора могат да кажат дали виното Кош Дюри Оксе Дюрес е бяло или червено. И какво ли по дяволите е Кот дьо Бом?

С новото приложение е необходимо само да се заснеме с айфона менюто с вината. Приложението WinеGlass използва оптично разпознаване на буквите и ги сравнява с база данни от над милион марки. На секундата се получава енциклопедична информация за всяка бутилка, включена в ресторантската листа, пише inews.bg.

След като потребителят почукне дисплея на айфона на избраното вино, се появява информация колко може да струва една бутилка от него в ресторант, за да не се влезе в зашеметяващи разходи. Излиза на екран и рейтингът на виното, изобразен със звездички, какъв вкус оставя в устата избраната напитка и каква храна е най-подходяща с нея.

"Без да сме големи специалисти, новата апликация ще помогне на всеки от нас да си избере най-подходящото вино според вкуса и възможностите на портфейла си", коментира създателят на софтуера Роди Линдзи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
975 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини