Расте броят на загиналите по пътищата

  • 28 юли 2014 09:40

  • 896
  • 3
Расте броят на загиналите по пътищата
©

Увеличават се загиналите на пътя след дълъг период от 4-5 години, когато драстично намаляха”, заяви пред Нова телевизия бившият шеф на Пътна полиция Алекси Стратиев.

По думите му, миналата година резултатите са били изравнени сравнение с 2012 г, но тази има сериозно увеличение на загиналите на пътя.

Според експерта това се дължи на спирането на процеса по инсталиране на камери в страната, които са много ефективни и полезни, както и коментарите, че инсталираните вече ще бъдат спирани.

„Камерата освобождава контролния състав от пътя и той може да бъде пренасочен към места, където няма камери”, обясни Алекси Стратиев.

По думите му, през летните месеци жертвите на пътя са 2-3 пъти повече отколкото през зимните. Стратиев припомни, че само през уикенда загинаха 14 души.

През лятото на път с колата тръгвали и по-неопитни шофьори, които иначе не карат всеки ден. Освен това тази година времето е променливо – има и пек, и дъжд, тоест различни пътни условия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.28 | 16:04

3
Не е вярно.И с камери и без камери все ще си има катастрофи.Няма култура и етика по пътищата.Докато не спрат да се раздават шофьорските книжки под масата срещу няколко хилки така ще е. А камерите всички знаем защо са сложени по пътищата и каква роля играят.Те са финансовия инспектор за шофьорите.Тоя месец трябва да се приберат едни пари и толкоз.

2014.07.28 | 16:03

2
Много може да се намали броя на жертвите по пътищата ако се инсталират електронни ограничители на скоростта и се нагласят така че максималната скорост да ти е ограничението - в града 50, извънградско 90, магистрала 140(въпреки че качеството на нашата "магистрала" не е много за подобни скорости). Те са си изобретени тези неща и не знам защо не се прилагат.

2014.07.28 | 16:03

1
Сигурно пак ще търсят причината не запалените фарове през горещите летни дни!

Добави коментар

Водещи новини