Дончев: Коалиция с ДПС ще е политическо самоубийство

  • 28 юли 2014 09:15

  • 1609
  • 8
Дончев: Коалиция с ДПС ще е политическо самоубийство
© Булфото

С колебливата си позиция за еврокомисар България изпусна много възможности. Надявам се да не са изпуснати всички.

Това каза евродепутатът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в интервю за БНР. "Напълно нормално е всяка страна-членка да се бори да получи максимално добър ресор, мобилизирайки всякакъв потенциал. В случая това не се случи и името на комисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование беше коментирано по-скоро в следствие на високите и персонални и професионални качества. Факт е, че е възможно постът на върховен представител да се окаже и обвързан с поста председател на Съвета. Напълно е възможно да се търси политическа сделка между леви и десни, което не ерозира категорично шансовете на г-жа Георгиева, защото при всички случаи, когато говорим за подобни постове, личните качества имат огромно значение. Нека да напомня, че постът на върховен представител не е единственият възможен. Напълно възможно е да се коментира ролята на заместник-председател и най-малкото отново комисар, но с много солиден портфейл", каза още Дончев.

По отношение на изборите на 5-и октомври, Дончев обясни: "Имам ангажименти относно изборите. В момента пишем програма. Миналите два дни с повече от 20 експерти се опитвахме да финишираме нещата със сектор „Здравеопазване“. Не мога да изпусна изслушването на комисарите, но през септември ще се опитам да бъда тук и да помагам в кампанията. По-скоро няма да участвам като кандидат в нея", разкри той. Не по-малко от 1 милиард и 800 милиона до 2 милиарда лева са разплатени през последните 7 - 8 месеца, които не са възстановени от Европейската комисия заради спрените оперативни програми и оттук могат да се очакват проблеми с бюджета, каза евродепутатът от ГЕРБ.

Той нарече "политическо самоубийство" вероятната коалиция между ГЕРБ и ДПС и посочи, че партньорство е възможно след изборите с Реформаторския блок. "Партньорството трябва да е на база споделяне на общи принципи, политическа култура. В този смисъл единственият5 възможен партньор от гледна точка на ценности и виждания е Реформаторският блок, което не означава, че подобно партньорство е задължително. Всички останали формати за мен са невъзможни", категоричен беше Дончев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1609 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
56

2014.07.28 | 19:25

8
Дончев е свестен човек от доста време го наблюдавам
БУТАЧА

2014.07.28 | 16:52

2
ДА,СВЕСТНО КОМУНИСТИЧЕСКО КОПЕЛЕ!

2014.07.28 | 16:07

1
НЕ Е КОЛЕБЛИВА БЪЛГАРСКАТА ПОЗИЦИЯ, А СОЦИАЛИСТИТЕ НАТИСКАТ ЗА СВОЙ ЧОВЕК. ВИЕ СТЕ НЕРЕШИТЕЛНИ. КОАЛИЦИЯ СЕ ПРАВИ С КОЙТО СПЕЧЕЛИ, А НЕ СЛУШАШ КОМУНИСТИТЕ ДА ТИ ДАВАТ СЪВЕТИ, ИНАЧЕ ГУБИШ.

2014.07.28 | 19:25

7
Може да се каже,че съм един от най-големите критици на герб,но не мога да отрека,че Дончев казва истината.За герб коалиция с дпс наистина означава да си направят политическо харакири,по простата причина,че огромна част от електората на тази партия няма да прости на Борисов факта,че до един момент казва,че дпс са крадци,изнудвачи,че са виновни за разрухата,а в следващия да прави коалиция с тях.

2014.07.28 | 19:25

6
Вече е късно защото вие вече се самоубихте.
иво

2014.07.28 | 19:25

4
Дончев е долен човек .

2014.07.28 | 19:25

5
Ти си една миризлива мърша. Колкото по-скоро всички идиоти като теб умрат, толкова по-добре за България и българите.
БОСС

2014.07.28 | 18:05

3
Бойко го лапа на Доган ,това го знаят вече и малките деца.Герб ще ни довършат заедно с ДПС.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини