Мерджанов: БСП е най-демократичната партия (видео)

  • 28 юли 2014 08:10

  • 1921
  • 7
Мерджанов: БСП е най-демократичната партия (видео)
©

Конгресът реши да избере Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Надпреварата беше много интересна. Това показа, че БСП не е изпразнена от кадърни хора, които могат да предложат решение на проблемите в държавата. Вчерашният конгрес доказа, че БСП е най-демократичната партия.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Атанас Мерджанов, председател на парламентарната група на БСП. Състезанието беше много оспорвано и честно. Фактът, че се стигна до балотаж и толкова малка разлика показва, че и двамата кандидати са били много достойни. БСП е достатъчно утвърден субект на европейската сцена. Това се дължи на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Усилията на новия председател трябва да бъдат насочени във вътрешната политика. Миков има богат парламентарен опит и познава структурите на БСП. Това ще му е от полза. Предимството на Миков е в партийния опит, който има. БСП е сега на ход и ние сме партията, която е най-в крак с времето, категоричен беше Мерджанов.

Правителството е в оставка. Актуализацията на държавния бюджет е доста спорна и не е толкова необходима. Служебното правителство ще може да действа в добра обстановка. Същото важи и за следващото редовно правителство. БСП трябва да наложи определени корективи към отношението си с другите политически партии. Видя се, че цената на тройната коалиция беше платена от БСП. На евроизборите пак ние отнесохме най-много критики. Надявам се на 5 октомври да не е така, заяви още той.

Актуализацията на бюджета е принципен въпрос. Ние сме против, но това не означава, че няма да разговаряме с ДПС и ГЕРБ. БСП има силата, куража и авторитета да седне на масата за преговори с АБВ. Ние сме пред опасността от налагането на президентска република. БСП не се страхува и ще търси подкрепа от другите политически сили за запазване на парламентарната демокрация, каза още Мерджанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1921 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
naco

2015.01.25 | 14:32

7
Защо тогава тази толкова ДЕМОКРАТИЧНА партия,губи позиции и постоянно си сменя името?!
Г Гергоф

2014.07.29 | 13:30

6
В какво вярва соцалист милионер?
bbb

2014.07.29 | 13:30

5
помияр...
ежко бежко

2014.07.29 | 13:30

4
Само един глупак може да говори такива тъпотии.

2014.07.29 | 13:30

3
ЯСЕН ПЕТРОВ, ОЩЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ДА ПИШЕШ, ИЛИ ТИ Е ТРУДНО ДА ИЗКОРЕНИШ НАВИЦИТЕ СИ, ДА ЛИЖЕШ ЧЕРВЕНИ ЗАДНИЦИ.
манев

2014.07.29 | 13:30

2
Дали си вярва сам на това, което говори.
кукулкан

2014.07.28 | 19:25

1
Познах го по снимката, това е Ясен от о.Борнео.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини