Баничката на плажа с 200% печалба

  • 28 юли 2014 06:59

  • 1656
  • 0
Баничката на плажа с 200% печалба
©

Скъпотията по морето продължава да мори летовниците, като в надпреварата с търговци, кръчмари и хотелиери се включиха и разносните търговци по плажовете, сто процента от които са незаконни.

Само от банички и гевреци те си докарват печалби от порядъка на 200-300%, съобщава в. "Монитор".

Така например закуска със сирене в закусвалня в центъра на Варна е 80 стотинки, а на плажа тя се продава най-малко два пъти по-скъпо. На плажа баничките са по 2 лв., а парче пица, често пъти – вчерашно, се продава за 3 лв.

Независимо че има забрана за търговия по плажовете контролът е занижен и мургави търговци заработват дневно по 100-200 кинта от разнос, твърдят запознати с незаконния им бизнес. Те крачат по пясъка между телата на почиващите и на висок глас обявяват стоката, която предлагат, главно варена царевица по 2 лева или закуски.

Запознати припомнят, че през минали години здравни инспектори разтурваха импровизираните им казани за варене на царевица по Централния варненски плаж. Сега тарикатите я варят другаде, като се предполага, че това може да е и кухнята на някое от плажните заведения.

Същото е положението и около Добрич. Средна чашка парена царевица край морето е 3 лв., установи проверка на „Монитор”. Толкова в града искат за голяма чаша царевица.

По Южното Черноморие заради ол инклузивите и малкото туристи ресторантьори свалят на места цените, за да привличат клиенти.

Последвайте канала на

1656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини