Човек от НАТО поема отбраната в служебния кабинет

  • 28 юли 2014 06:53

  • 4294
  • 3
Човек от НАТО поема отбраната в служебния кабинет
©

Експерт от НАТО може да поеме министерство на отбраната в служебния кабинет. За поста усилено се споменава името на доц. д-р Велизар Шаламанов, научи "Стандарт".

Той е бил зам. - военен министър в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. През 2009 г. Шаламанов беше назначен за директор в ключова агенция на НАТО. Става въпрос за службата, която подготвя научни разработки и организира търгове за снабдяване с нови оръжия, разузнавателни и командни системи. Доц. Шаламанов е член на МЕНСА. Още един син кадър вероятно ще влезе в служебния кабинет. Бившият шеф на комисията по вътрешна сигурност в НС Йордан Бакалов може да поеме МВР. Името му е най-коментираното във вътрешното ведомство.

Бившият директор на фонд "Земеделие" Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в пък се споменава за земеделски министър.

Състезателката по шорттрек Евгения РадановаЕвгения Раданова Евгения Раданова е родена в София на 4 ноември 1977 г. Възпитаник е на 132-ро СОУ в София, спортен може да се окаже една от изненадите в служебния кабинет. Усилено се говори, че тя ще стане спортен министър. Наравно с нея обаче се коментира, че Плевнелиев пак е поканил плувеца Петър СтойчевПетър Стойчев Петър Стойчев е министър на физическото възпитание и спорта от 12 март до 29 май 2013.

Както вече "Стандарт" писа, подуправителят на БНБ Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов е най-обсъжданото име за служебен премиер. Държавният глава разчитал на него заради сложната ситуация с КТБ. Смятаният за най-консенсусна личност - шефът на БАН акад. Стефан Воденичаров, засега отказвал поста. Вицепремиер се очаква да стане Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Почти сигурно е, че двете ресорни ведомства - на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране, ще имат един министър. Освен самата Захариева за поста е спрягана и Йорданка Чобанова, която към момента също е в екипа на държавния глава като съветник. От хората около президента може да бъде излъчен и външният министър, като за поста упорито се спряга името на външния секретар на Плевнелиев - Тихомир Стойчев. Споменава се обаче и Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

Очаква се икономическият секретар на държавния глава - Елица Николова, да поеме поста министър на еврофондовете, които отново да бъдат отделени от правосъдното ведомство.

"Стандарт" научи, че секретарят на президента по социалните въпроси Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 е отказала за втори път да стане служебен министър на труда и социалната политика. Затова се търси друга експертна кандидатура, като се спряга името на бившия шеф на НОИ Йордан Христосков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4294 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
tto

2014.07.30 | 15:11

3
Ооо, г-н Шаламанов, здравейте. Доколкото си спомням, Вие навремето поставихте българската авиация на трупчета! Не сме Ви забравили, но ще дойде и Вашият ред, помнете го!
гошо

2014.07.30 | 15:11

2
Ясна е работата.Пак национално предателство и пак са замесени евреи и западни разузнавания.Крадците забравят,че обикновено в историята следва "Събор", "Народен съд" или друго свързано с масови убийства и гонения.
onq s konq

2014.07.29 | 15:20

1
Надявах се эа това министерство да поискаме подходящ човек от Путин!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини