Станишев: Ще се кандидатирам за лидер на ПЕС (обновена)

  • 27 юли 2014 12:11

  • 6458
  • 87
Станишев: Ще се кандидатирам за лидер на ПЕС (обновена)
© Булфото

Днес е моят ден за равносметка, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на конгреса на БСП.

Това е последният ми конгрес на БСП като лидер на партията и заставам пред вас с чиста съвест. Спомням си 15 декември 2001 г., когато ми дадохте шанса да водя партията. Бях повече притеснен, отколкото щастлив в този ден, заради огромната отговорност пред вас, пред партията и пред България. Днес заставам със самочувствие и увереност за пътя, който изминахме заедно и за този пред нас. 13 години по-късно промених немалко, много не можах да променя. В живота на всеки човек има момент на равносметка. Днес е моят ден за равносметка. Нека за миг да забравим за различията помежду ни, за споровете, отправените упреци, горчивината и болката, които всеки от нас е изпитвал, когато е бил обвиняван несправедливо”, посочи още той.

"Поисках нов лидер, защото не мога да понеса, че моята партия трябва да носи отговорност за моите грешки. Не бягам, и ако съм сгрешил, простете", каза още Станишев. Той заяви, че е БСП не е сляпа и безотговорна и предсрочните избори показа това. "БСП е единствената партията, която не преяжда с власт и не може само БСП да плаща цената за всичко", допълни той. "Ние вдигаме доходите и пенсиите", допълни Станишев. Ние изграждаме, а ГЕРБ разрушават, допълни той.

"Ще управляваме с други партии само когато има ясно споразумение с партньорите", категоричен бе Станишев. "Докато не поискаме самостоятелно управление, няма да ни го дадат. Трябва да кажем: "Дайте да направим България социална държава", заяви той. Станишев се обяви за писмени споразумения с другите партии.

"Ще се кандидатирам за лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и ще се надявам, че БСП ще ме подкрепи. Харесва ми, че има много кандидати и с това задължение като лидер съм се справил добре", обяви Станишев.

"Опитите БСП да се превърне в лидерска партия е най-краткият път да сложим край на 120-годишната ни история", каза още Станишев и продължи: "БСП трябва да се отвори към други хора, включително и към младите. Партийното членство не е гаранция за успех в БСП, заяви още Станишев. Новият председател трябва да дава път на младите, но и да търси отговорност към всички, които пречат на БСП, посочи той.

Партията за 120 години винаги е била в духа на епохата, но никога не е изневерявала на принципите си, каза още Станишев. "Тръгвам си богат с доверието на обичта на огромен брой хора. Най-скъпото нещо, което съм получавал, са даровете от нашите членове и симпатизанти за моите деца", допълни той.

Конгресът е натоварен с много очаквания, симпатизантите очакват силен знак за консолидация на партията, лидерът на БСП. Предстоящите избори могат да решат политическата криза, но политиката е в криза. Ние трябва да направим България социална държава, заяви още Станишев.

Станишев благодари на членовете и и симпатизантите на БСП и лично на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, като го нарече "мой учител".  "Да живее България", заяви Станишев.

Преди речта му на делегатите беше показан клип за последните години от историята на БСП - "13 години в 13 минути". В него бяха откроени събития като сформирането на правителство с премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на през 2005 г., преизбирането на Георги Първанов на президентския пост през 2006 г., влизането на България в ЕС през 2007 г.

Галерия може да видите тук.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6458 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар
Николаи

2014.07.28 | 08:28

87
Този льжец оправи Бьлгария и БСП сеще оправи и ПЕС.

2014.07.28 | 01:39

86
В България има всъщност ДВЕ ПАРТИИ : АТАКА и ОСТАНАЛИТЕ БОКЛУЦИ ! ГЕРБ и БСП са МАФИИ с прозход БКП ! САМО ВОЛЕН ! САМО АТАКА !

2014.07.28 | 01:39

85
АКО ИСКАШ СЕ КАНДИДАТИРАЙ ЗА АНГЛИЙСКАТА КОРОНА, САМО НИ СЕ МАХАЙ ОТ ГЛАВИТЕ!

2014.07.28 | 01:39

84
Цветан Цъцов да лъже от панделата ! ТИКВАТА РАПОНОВ гълта турска сперма и е осран до ушите и то много отдавна ! Само при Мишо Бирата ще се измие ! Да го пратим по -скоро , защото омириса БЪЛГАРИЯ този бандит !

2014.07.28 | 01:39

83
В България има всъщност ДВЕ ПАРТИИ : АТАКА и ОСТАНАЛИТЕ БОКЛУЦИ ! ГЕРБ и БСП са МАФИИ с прозход БКП ! ДПС е 5-а ТУРСКА КОЛОНА ! САМО ВОЛЕН ! САМО АТАКА !

2014.07.27 | 22:29

82
ВЗЕМИ МОНИКА ЗА ВИЦЕ И СЕ МАХАЙТЕ!

2014.07.27 | 22:29

81
ha- ha- ha Opit za izmakvane ot otgovornost "s dostoino" opravdanie
иван

2014.07.27 | 20:56

80
Ох горканковците от ПЕС, ако знаят какво ги чака, ще се саморазпуснат от раз :) :)
Крум Усаински - Благоевград

2014.07.27 | 20:56

79
другата седмица ще лъсне истината за сикаджията убиец от ДС Боко тиквата

2014.07.27 | 20:56

78
Няма никакво значение кой е лидер вБСП ! ! Първанов , Миков , Стойнев , Сергей или баба ми ! БСП е мафия като ГЕРБ !Утре ще се прегърнат с ДПС ! ПРОДАЖНИЦИ , КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ , докарали българите до просешка тояга ! САМО ВОЛЕН и АТАКА !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини