Трета жертва взе тежката катастрофа при Луковит

  • 26 юли 2014 17:30

  • 2620
  • 2
Трета жертва взе тежката катастрофа при Луковит
©

Трета жертва взе тежката катастрофа при Луковит - днес е починала в болницата пострадалата при произшествието Цветелина Таслакова от Плевен, съобщиха близките й.

При инцидента на 5 май загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а бяха ранени Иван Гюмишев и Цветелина Таслакова. Роднините на жертвите и пострадалите сформираха в социалната мрежа група "Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван", която
даде пресконференция на 3 юли в пресклуба на БТА в Плевен.

Майката на Влади, адвокат Галя Горанова, обяви двете каузи, за които се борят - по-тежки наказания при пътни престъпления и събиране на средства за закупуване на 10 съвременни реанимационни болнични легла. Горанова посочи, че при сегашното законодателство, въпреки тежестта на пътните инциденти, виновниците получават леки присъди, често пробация, което е несправедливо за паметта на загиналите.

Тя съобщи, че чрез депутати са внесли в Народното събрание изменения на Наказателния кодекс, които да не позволяват пробацията, а наказанията да бъдат по-тежки - лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2620 2

Коментари 2

Добави коментар
Димитър

2015.04.03 | 15:26

2
Значи,когато по пътищата загиват обикновени хора,тези адвокати защитават и оправдават виновните.Но когато е за техните деца и семейства,трябва да има промени в наказателния кодекс.Нали ''ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ''пред закона?За какви промени говорят тогава?

2014.07.28 | 18:34

1
Освен за по-тежки наказания,да се борят и за превантивни мерки.

Добави коментар

Водещи новини