Бобева: Служебният кабинет може да вземе заем и без специални правомощия

  • 25 юли 2014 19:16

  • 1099
  • 0
Бобева: Служебният кабинет може да вземе заем и без специални правомощия
©

Министърът в оставка Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. заяви, че не са нужни специални правомощия за служебното правителство да тегли заем, за което настоя президентът.

Бобева уточни, че финансово-икономическото състояние на България към момента не налага някакви извънредни мерки. Вицепремиерът си спомни за времето, в което тя бе министър на търговията в служебното правителство на Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра през 1997 година. „Тогава ситуацията в страната беше различна. Имахме зърно в резерва за 4-5 дни и петрол за няколко дни”, припомни Бобева. Според нея в този момент няма причина за някакви сериозни интервенция. „Трябва да се придържаме към стриктна фискална политика, това което са правили всички правителства след 1997 г,, затова сме най- стабилната фискална страна в Европа”, подчерта Бобева, цитирана от Дарик.

Тя определи случващото се в банковата система през последните седмици като истински шок. „Познавам всички колеги в БНБ. Аз съм един от хората, които са работили по законодателството". Според Бобева "единствено и само в правомощията на БНБ е да знае какво се случва в КТБ и да намери най –добрите начини да се уреди този проблем, защото отговаря по надзора на банковата система”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини