Български филм с признание в издание, посветено на творчеството на Стивън Кинг

  • 25 юли 2014 17:11

  • 2543
  • 1
Български филм с признание в издание, посветено на творчеството на Стивън Кинг
©

Холандското списание "Kings Things", посветено на творчеството на Стивън Кинг, отдели цяла страница, в която разказа на читателите за българския късометражен филм "Каин" на режисьора Любо Йончев.

„Каин“ е късометражен филм, разказващ историята на отличния ученик Крис, който решава да прочисти света. Заедно със своя Уинчестър, Крис дава на Господ това, което Той е поискал.

"Каин" бе представен официално през месец януари тази година в "Дом на киното", където над 300 души успяха първи да видят смелият филм по мотиви на Стивън Кинг.

Филмът на продуцентска къща "CRYSTAL FRAME ", получи награда за филмова музика, чийто композитор е Александър Костов, на тазгодишното първо издание на Международния фестивал за късометражно кино "NEW WAVE".



"Каин" е селектиран на международни кино фестивали в Италия, Испания, Гърция, Кипър, Франция и др. Това е първият български филм, чийто продуценти Любо Йончев и Любо Киров официално получиха авторските права от Стивън Кинг за екранизацията на неговия кратък разказ „И се надигна Каин“ публикуван в сборника „Маимуната“.

Успехът на лентата и екипът, който стои за нея, със сигурност е надежда за българското късометражно кино. Съвсем скоро очакваме от продуцентите на “CRYSTAL FRAME” и нови проекти, сред които са две изцяло български продукции и две ко-продукции с Италия и Украйна.

Последвайте канала на

2543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.29 | 19:19

1
Uspehi !!! Bravo !!!!!

Добави коментар

Водещи новини