Близнашки: Не съм получавал оферта за служебен премиер

  • 25 юли 2014 16:31

  • 868
  • 1
Близнашки: Не съм получавал оферта за служебен премиер
©

Проф. Георги Близнашки заяви в интервю за БНР, че все още няма официално предложение да бъде служебен премиер в следващия служебен кабинет.

"Трябва да се даде възможност на президента да намери най-добрата опция. Има още няколко дни, нека да изчакаме и да видим какво ще бъде официалното решение", добави той. "Определено служебният кабинет е натоварен с много очаквания, защото по начало общата ситуация е тежка, наблюдават се кризисни явления във всички сфери на обществения живот, а междувременно се породи едно много силно обществено недоверие към политическите институции, така че служебният кабинет ще трябва да възстанови на първо място общественото доверие", каза преподавател по конституционно право.

"За два месеца на преден план излиза нормализирането на общата ситуация в страната и произвеждането на едни спокойни, свободни избори. Това е основната задача на служебното правителство, като заедно с това ще трябва да се погледне навсякъде, където проблемите са натрупани и отлагани. Ще трябва да се търсят решения на редица проблеми, но за съжаление те предполагат и финансови разходи. В този смисъл разбирам добрите намерения на президента да се даде една по-голяма власт на служебното правителство, но това може да стане само при много прецизно формулирани норми", каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
868 1

Коментари 1

Добави коментар
@

2014.07.26 | 11:08

1
Един достоен Българин.

Добави коментар

Водещи новини