Няколко цитата на Бил Гейтс

  • 25 юли 2014 13:54

  • 1454
  • 0
Няколко цитата на Бил Гейтс
©

Личното състояние на Бил Гейтс, което се оценява на над 80 млрд. долара, се равнява на БВП на Еквадор и е по-голямо от БВП на Хърватия.

Фондацията Bill and Melinda Gates, която той основава заедно със съпругата си през 1997 г., дарява за благотворителност по около 4 млрд. долара на година.

Financial Times писа, че "чрез драсването с химикал в чековата си книжка в момента Гейтс вероятно притежава силата да влияе върху живота и благосъстоянието на по-голям брой хора, от който и да било друг човек в историята."

Как най-богатият човек в света стига до това положение?

Следващите цитати, подбрани от интервюта на Гейтс през последните 20 години, разкриват как той израства от основател на новосъздадена компания до софтуерен титан и впоследствие до активист, който може да променя историята.

За пътя дотук

"Доста изумително е да преминем от свят, в който хората не бяха чували за компютри и те бяха нещо доста сложно, до свят, в който те са инструмент от ежедневието. Това бе мечтата, която аз исках да сбъдна и до голяма степен всичко се разви, както го очаквах.

Може да се поспори за бизнес моделите на реклама или за това кой мрежов протокол ще се използва, или какъв размер екрани ще се използват за различни неща. В момента има по-малко роботи, отколкото очаквах."

За това защо Microsoft успява

"Повечето от нашите конкуренти имаха само по един продукт. Те създаваха техния единствен продукт, но така и не разрешаваха инженерния си проблем.

"Те не мислеха за софтуера в такъв общ план. Те не мислеха за инструменти или ефективност. По тази причина създаваха един продукт, но не го подновяваха за следващото поколение."

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1454 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини