Българи правят каскадите в "Херкулес"

  • 25 юли 2014 10:08

  • 3356
  • 1
Българи правят каскадите в "Херкулес"
©

Български каскадьори участват в някои от най-опасните сцени в новия холивудски блокбъстър „Херкулес”, който е с внушителен бюджет от $100 млн., пише в. "Монитор".

Опитните професионалисти Тодор Лазаров-Джуджи, Красимир Симеонов и Райчо Василев са се снимали заедно с Дуейн Джонсън – Скалата миналото лято в студиото „Ориго филм” в Будапеща. „Отивам да понабия малко Херкулес”, коментира преди година Тодор Лазаров-Джуджи, който е сред водещите каскадьори в България. Той се е снимал в блокбъстъри като „Троя” и „Непобедимите 2”, както и в хитови сериали като „Спартак”. Сега в „Херкулес” българите са ядрото на мащабните батални сцени.

Що се отнася до сюжета на премиерния за седмицата филм, той е типичната свободна холивудска интерпретация на древногръцки мит. Тук е показан животът на героя Херкулес (Дуейн Джонсън – Скалата) накъде след 12-те му подвига. В изключително зрелищния филм на режисьора Брет Ратнър (трилогията „Час пик”, „X-мен: Последният сблъсък”) сполетеният от няколко лични трагедии син на Зевс загърбва боговете и се отдава на кървави битки, в които винаги доминира и побеждава противниците си. След години, прекарани на бойните полета, Херкулес попада на шестима души, които точно като него са отдали животите си на борбите и са свикнали с постоянното присъствие на смъртта.

Споделяйки една и съща съдба, полубогът и новите му братя по оръжие не се интересуват от това къде ще се бият и за кого ще се бият. Единственото нещо, което ги интересува, е колко пари ще получат за услугите си. След серия от по-дребни задачи те са наети от самия крал на траките, който иска от тях да обучат по възможно най-добрия начин войниците му. Без да се замислят, Херкулес и останалите наемници приемат предизвикателството да превърнат тракийската войска в най-силната войска на света.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.25 | 17:57

1
Пари , пари ама шума - 100 милиона $ !

Добави коментар

Водещи новини