Бизнесът: Проблемът с КТБ не трябва да бъде решаван за сметка на данъкоплатците

  • 25 юли 2014 07:44

  • 1494
  • 2
Бизнесът: Проблемът с КТБ не трябва да бъде решаван за сметка на данъкоплатците
©

Още на 6 юли в декларация изказахме възмущението си от поведението на политиците - от боричкането и преследването на тесни корпоративни интереси. Поискахме от парламента да работи, като се ограничи до задължителните изисквания на ЕС за промени в законодателството, да направи нужните мерки в здравеопазването и енергетиката. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Асоциацията на държавния капитал Васил Велев.

Поискахме от президента да състави служебно правителство, равно от всички партии, защитено от корпоративни интереси. Задачите му освен гарантирането на свободни и честни избори, трябва да бъдат ускоряване на подготовката за бюджета за следващата година и подписване на споразумението за взаимодействие с Европейската комисия, добави той.

Категорични сме, че проблемът с КТБ не трябва да бъде решаван за сметка на данъкоплатците. Държавата трябва да гарантира депозитите до 100 000 евро. Но банката трябва да отвори в най-скоро време, защото от депозитите в нея зависи дейността на много фирми, заяви още Васил Велев.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че бизнесът и синдикатите са поставили искане и очакват среща с управителя на БНБ Иван Искров, за да дискутират предложението за създаване на надзорен комитет върху Корпоративна търговска банка. През последните седмици доверието в банковата система намалява, тръгвайки от главата й - БНБ. Трябва да запълним тази дупка в доверието. Не разбирам защо предложението ни да вкараме доказани финансисти и експерти с безупречна репутация не среща подкрепа, каза синдикалистът.

Той призова политиците да се вслушат в хората, които създават брутния вътрешен продукт - бизнеса и труда. По думите му ситуацията в много сектори се влошава с всеки изминал ден. Няма накъде повече да се върви и решенията трябва да бъдат взети, докато има институция като Народното събрание, особено когато зависят от нея, подчерта Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1494 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.02 | 21:06

2
ей малоумник а откъде накъде вложителите трябва да загубят парите си, утре ти ще изквичиш на умряло с твоите пари там някъде!
kkk

2014.08.02 | 21:01

1
откъде накъде ще плащат данъкоплатците всеки да си е правил сметка като е внасял парите си там

Добави коментар

Водещи новини