Лазаров: Няма държавник, който да гарантира, че няма риск от атентат (снимки)

  • 24 юли 2014 21:08

  • 1422
  • 5
Лазаров: Няма държавник, който да гарантира, че няма риск от атентат (снимки)
© Булфото

Няма държавник, който може да гарантира, че няма риск и не може да бъде извършен терористичен акт, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, минути преди да започне траурната церемония за почитане загиналите при атентата на бургаското летище преди 2 години, съобщи "Фокус".

Лазаров отказа да коментира как върви разследването, тъй като отговорна за това е прокуратурата. Той увери, че мерките, които се вземат са най-добрите дори и що се отнася до проверка за нелегални емигранти.

Той каза за ново звено към ГД "Криминална полиция", което ще разследва престъпления на транспорта. "Жандармерията пое охраната на стратегическите обекти в железопътния транспорт. Това се прави с оглед, че транспортът е един уязвим отрасъл за извършване на терористични актове", каза Лазаров.

Траурна церемония, в памет на загиналите евреи и един българин от атентата на Летище Бургас срещу автобус с еврейски туристи, отслужи равин. Церемонията уважиха още посланикът на Израел у нас Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз, представители на еврейски общности, зам.-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Георгиев, зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, директорът на летището и други.

Всяка година атентатът ще се отбелязва два пъти – на датата 18 юли, когато стана и датата по еврейския календар. Това каза консулът на Израел в Бургас Орлин Мандов, цитиран от Булфото.

Траурната церемония се състоя на летището, пред паметника на жертвите от атентата бяха положени венци и цветя. Подобни церемонии се състояха и в Израел от близките на загиналите. Това е причината никой от тях да не присъства днес в Бургас.

Снимки от церемонията вижте ТУК

Последвайте канала на

1422 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
мишо

2014.07.30 | 09:42

5
Боко вече го гарантира като го подкрепи с наличието на в дюрарджийници по ъглите на всяка улица.

2014.07.26 | 00:12

3
Е на това му се вика професионално мнение.

2014.07.26 | 00:12

4
Професионално е разбира се. И не само мнението на Урко, а и действията му в Лясковец го доказват.

2014.07.25 | 12:15

1
НЕ ГИ КАРАМЕ ДА ИДАТ ТУК, ДА СИ СЕДЯТ ДОМА, другите държави вече не ги пускат

2014.07.25 | 12:15

2
Страдат невинни,а жадните за конфликти навиват спиралата на насилието.

Добави коментар

Водещи новини