Нов потоп в Добрич, река излезе от коритото си (обновена)

  • 24 юли 2014 20:04

  • 5913
  • 3
Нов потоп в Добрич, река излезе от коритото си (обновена)
© Архив

Порен дъжд се изля над Добрич. За час над града се изсипаха 22 литра на квадратен метър.

За кратко беше затворен един от основните булеварди, тъй като се превърна в река. В района на автогарата кола заседна в дъжда. Двежението в най-ниските части на града беше затруднено, съобщи БТВ. Началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението” главен инспектор Дарин Димитров каза пред Фокус, че са получени 20 сигнала за наводнени места. Наводнени са същите райони както при бедствието преди месец – районът на Хуманитарната гимназия, част от бул. „Русия” – районите около двете търговски вериги и автогарата.

„Има и няколко адреса за отводняване на имоти на граждани, които при всеки пороен дъжд са проблемни”, каза гл. инспектор Димитров. Екипите, които са обходили местата и са направили оглед, са установили, че канализацията не може да поеме част от водата и затова тя се е насъбрала. Два екипа вече са потеглили за извършване на аварийни дейности и други два екипа са в готовност. Тежка е била ситуацията в Каравна и Шумен.

Река излезе от коритото си след наводнението в Добрич тази вечер. За щастие не се е стигнало до инциденти както във варненския квартал „Аспарухово”.Разливът на коритото на река Добричка е бил около 50-60 сантиметра, съобщава дежурният на Областния съвет за сигурност в Добрич. Улица "Осъм" бе под вода.Наводнен бе и районът на бившия завод "Бряст", съобщава dobrich.topnovini.bg. В района на Автогарата нивото на водата е било около 50 сантиметра, споделиха таксиметрови шофьори. Към 20 часа водата вече се бе отекла.

Мазите на къщите в района на Хуманитарна гимназия, които пострадаха и при наводнението от 19 срещу 20 юни, са пълни с вода. Там шахтите не са успели да поемат водата, съобщи секретарят на Общината Румен Русев. Уведомени са пожарната, "ВиК", за да се заемат с отводняването и продухването на шахтите.

Разливът на водата в района на бул. "Русия" се е дължал на проблем с отичането на водата в посока с. Врачанци, допълни той. Кметът Детелина Николова е разговаряла спешно със зам.-кмета на Община Добричка Дико Иванов и от утре започва работа по прочистването на канала в посока село Врачанци. Не може при 20-30 литра дъжд на квадратен метър градът отново да е под вода, коментира Русев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
видях

2014.07.25 | 14:46

3
там В и К не са пипнали нищичко... шахтите са просто запушени. То много трудно без обществена поръчка да се изчистят. Прости, некадърни и на държавно-общинска служба. 5 минути дъжд и става езеро

2014.07.25 | 06:19

1
Е добре де,никой ли не гледа там и няма ли чували и кой да ги наслага бе?Ако сами не си помогнат хората няма държавата да се загрижи,това е реалността!

2014.07.25 | 06:19

2
Не това сме българите, никой за нищо не се интересува, стига той да си е добре. Ето защо винаги джапаме в кал и пумия... и ни тъпчат, както си искат.

Добави коментар

Водещи новини