Майката на Цветан Василев: Не вярвам да е взел пари

  • 24 юли 2014 18:25

  • 2913
  • 3
Майката на Цветан Василев: Не вярвам да е взел пари
© Булфото

В последния месец главата ме боли, като постоянно слушам само за банки, милиони и милиарди. На стари години научих какво е това. Въобще не съм си представяла, че банката е нещо толкова важно, въпреки че знаех, че синът ми се занимава с нея. Не вярвам да е взел пари. Познавам го толкова добре.

Това разказва в интервю за в. "168 часа" Тота Василева. Тя е майката на най-обсъждания банкер в държавата Цветан Василев. Жената ще навърши 85 г. след 2-3 седмици и ни посреща в един от отдалечените квартали на Габрово - "Любово 2", почти до етнографския комплекс "Етъра". В същата къща е роден и банкерът през 1959 г. По пътя от центъра таксиджията разказва, че там местността се казва Гъзурниците. "Вижте колко е стръмен баирът. Няма как да слезеш от горе по друг начин освен върху задните си части. Затова така му викат", обяснява бакшишът. И се сеща, че негов бивш колега бил назначен за шофьор на Цветан Василев преди повече от 10 г. и бил много доволен. "Как няма да е щастлив? Дава му добра заплата, взе му апартамент в София, за да си заведе и семейството там, пътува навсякъде. Ама как може всички чак сега да се сетят, че Цветан Василев е от Габрово. Какво ли не съм чувал - че е от Пловдив, от Плевен - какви ли не неща говорят по телевизията. Сега се сетиха, че е наш съгражданин. Нали знаете с какво е известно Габрово? Какво да ви кажа? Направил каквото направил и сега си седи във Виена", допълва таксиджията. И минава на темата кое е град и кое е село.

"Любово 2" се води квартал, но е доста отдалечен. Има и автобуси, ама минават три пъти на ден. Не е богаташки квартал. В него живеят бивши работници, броят си стотинките, много беден квартал е", разказва още бакшишът, докато спира пред къщата на Цветан Василев. Веднага става ясно, че тя е поддържана, ремонтирана и спретната, с прекрасно дворче, осеяно с цветя. В този момент възрастна жена пресича улицата. "Лелче, това ли е къщата на Цветан Василев?", пита таксиджията. "Да, това е. Кажете? Аз съм майка му", заявява жената, все едно нас е чакала, докато слизаме от колата. Още на пръв поглед става ясно, че банкерът прилича визуално на нея. Същите сини очи, черни вежди, нос и овал на лицето. Усмихва се, от което става ясно, че синът й се е погрижил да оправи зъбите й. Обясняваме, че искаме да говорим с нея. Тя се съгласява и отключва заяждащата от влагата външна врата.

"Не е само портата. Дъждовете ми разсипаха и цветята. Много се грижех за градината, но на 11 август ще навърша 85 г. и вече не мога да поддържам всичко така, както беше преди", започва Тота Василева. Въпреки думите й дворът свети - тревата е подравнена, около цветята няма бурени, дръвчетата са подкастрени, всяка от саксиите си има точно определено място. От двете страни се вижда планината. Майката на мажоритарния собственик на КТБ ни поканва в беседката и въздъхва: "Какво да ви кажа? Не знам дали ще издържа след всичко, което се приказва в последния месец. Добре, че мъжът ми не е между живите и не знае какво се случва с нашия син, защото той щеше да го понесе по-трудно и от мен. Но съпруга ми го няма вече 11-а година", обяснява Тота Василева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
a

2015.02.12 | 09:30

3
Коя майка ще каже, че синът и е престъпник?

2014.07.25 | 09:34

2
Не ги е взел. Те сами са му ги дали.

2014.07.25 | 09:34

1
Попитайте родителите на всички престъпници,дали са чели приказки на децата си.

Добави коментар

Водещи новини