БСП след пленума: Ревизираме отношенията си с ДПС, ГЕРБ остават основен опонент (обновена)

  • 24 юли 2014 17:11

  • 2061
  • 7
БСП след пленума: Ревизираме отношенията си с ДПС, ГЕРБ остават основен опонент (обновена)
©

Гласуването за председател на БСП на конгреса в неделя ще става по възможно най-тайния начин, в тъмни стаички.

Това съобщи пред журналисти депутатът Борислав Гуцанов, след днешното заседание на Националния съвет на партията. Заедно с него говори и Илияна Йотова. Гуцанов очаква на финала да останат 6-7 сериозни кандидати. Номинираните ще имат по седем минути да представят вижданията си. Гуцанов и Йотова обявиха днес, че няма да се кандидатират за председател на БСП, въпреки че имат номинации. Социалисти коментираха неофициално, че на финала ще има балотаж. На него ще се борят председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и заместничката му Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Стана ясно и че се правят масово самоотводи. Онези от номинираните, които искат да си направят отвод, имат възможност да го сторят до конгреса, в оставащите два дни, според приетия от социалистите механизъм, обясни Йотова. Други ще имат право да го заявят писмено до 12.00 часа в самия конгресен ден в НДК, а трети по време на закритата част на форума. Йотова коментира, че ако в определените 7 минути за всеки от кандидатите, се говори и отговори в конкретика на въпросите пред БСП, както е направила вчера Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, ще я спечели. Всеки, който заговори за светлото бъдеще и затъне по стария обичай в теория, няма да стане, категорична беше Йотова.

Припомняме ви, че до момента готовност да се включат в лидерското състезание са заявили Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, Корнелия  Нинова, Янаки Стоилов, Красимир Янков, Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Националният съвет на БСП е приел днес документите за
предстоящия конгрес, съобщи Гуцанов. Той коментира, че е рано да се говори за бъдещи коалиции и препоръча да се изчака изборът на 5 октомври. В момента едно е ясно, че има връзка между ДПС и ГЕРБ, добави той. По думите му отношенията между ДПС и ГЕРБ в момента са твърде близки.

БСП трябва да ревизира отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. Това е записано в резолюция, приета на пленум на социалистите, цитирана от Дарик. В документа е записано още, че животът на правителството е бил съкратен, защото ДПС не е пожелало да се отстранят деформациите в управлението. В приетата резолюция за участие в предсрочните парламентарни избори се прави обстоен преглед на причините, довели да падането на правителството „Орешарски". Част от опитите за промени, които предприехме, засегнаха значителни икономически интереси - това също ускори края на управлението, посочват социалистите. В документа е записано още, че за социалистите основен опонент остава ГЕРБ, защото е изразител на дясна и авторитарна политика и скрити зависимости.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2061 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.07.25 | 09:44

7
БСП , ГЕРБ , ДПС са едно и също ! МАФИИ с различни бандити в тях , произлизаши от БКП ! САМО АТАКА е истинска , ЧИСТА опозиция ! ЕДИНСТВЕНА ! САМО ВОЛЕН ! ДРУГ НЯМА !
ГОРЧИВАТА ИСТИНА

2014.07.25 | 09:44

6
САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! Останалите са боклук до боклук наредени , а отгоре е една ТИКВА ПРОСТА ! ВСИЧКИТЕ са за затвора !

2014.07.25 | 09:06

5
"ревизира отношенията си с дпс, за да спре използването на властта за икономически интереси"! Какво по-точно опрделение на правителството и на коалицията?

2014.07.25 | 09:06

4
поредната опорна точка е: коалиция между герб и дпс. защо след като бсп н харесват дпс са още коалиция с тях и на всичкото отгоре сочат другите за виновни?

2014.07.25 | 09:06

3
Новата опорна точка е измислена,жалко че няма кой да им повярва.Все пак Станишев се целува с Местан по площадите и целува рязания на Доган в сараите.
курнелия спинова

2014.07.25 | 09:05

2
ЕДНО Е ЯСНО ЧЕ СИ БЛИЗКО ДО ЗАТВОРА ...БОКЛУК ПРЕСТЪПЕН
z

2014.07.25 | 09:05

1
Ши*аните комунисти-национални предатели това ли измислиха за цял пленум! Съвсем сдадоха багажа тия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини