Хакери атакуваха Wall Street Journal

  • 24 юли 2014 16:42

  • 887
  • 0
Хакери атакуваха Wall Street Journal
©

Два сървъра на The Wall Street Journal са били компрометирани от хакер, който твърди, че е откраднал база данни с потребителски акаунти, съобщи самото издание.

Хакерът с прякор w0rm е получил пълен достъп до сървърите, включително възможност за добавяне на съдържание, модифициране на статии, внедряване на вируси и др, пише dnevnik.bg.

Сървърите са били извадени от мрежата и са изолирани, за да се предотвратят злоупотреби. "За момента нямаме данни, че се е случило нещо с данните на клиентите", обявяват от Dow Jones & Co., които са собственици на изданието.

Твърдението на компанията обаче се разминава с данните на компанията IntelCrawl, която е открила пробива в сигурността на сървърите, посочва онлайн изданието Ars technica. Хакерът w0rm е използвал SQL инжекция, чрез която е имало достъп до "всяка база данни на сървърите", като по данни на компанията, на двете машини е имало около 20 информационни масива, въпреки че основната им задача е била да съхраняват изображения и графики за статиите. Самият хакер също публикува скрийншот на извадка от информацията, която е взел от сървърите, като обяви в Twitter, че продава данните срещу един биткойн.

Хакерът w0rm е известен и с прякорите Rev0lver и Hash. Той е руснак и в края на миналата година се опита да хакне сайта на Би Би Си, казват от IntelCrawl. В началото на тази година е атакувал и сървърите на сп. Vice. Тези атаки обаче са били неуспешни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини