Избраха временен директор на "Топлофикация-София", служителите на протест

  • 24 юли 2014 15:53

  • 1571
  • 3
Избраха временен директор на "Топлофикация-София", служителите на протест
©

Столичният общински съвет избра за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на „Топлофикация - София” ЕАД Георги Беловски, който досега заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка.

Това обяви пред журналисти заместник-председателят на СОС и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев. Припомняме ви, че малко по-рано общинарите освободиха от длъжност ръководството на дружеството заради лошо управление. "Старият директор Стоян Цветанов е считал, че като държи 90% от средствата си в КТБ, спестява такси и комисионни, които биха били начислени върху тези немалки суми, ако парите са на влог в друга банка", допълни още от мотивите за рокадата Стойнев.

Междувременно служители на "Топлофикация София" започнаха протест пред Столичната община в защита на вече бившия изпълнителен директор на дружеството Стоя Цветанов. В писмо до СОС протестиращите посочват, че 1466 работници и служители на дружеството подкрепят Съвета на директорите и на изпълнителния си директор. Още вчера те са депозирали своите подписи в СОС в подкрепа на ръководството. Според протестиращите всички проверки, направени през последните три години - от Сметната палата, от Столичната община, от ДКЕВР, от МИЕ не са установили нарушения на законовите разпоредби. За последните три години е отбелязан ръст 21,5 на сто на събраните задължения от клиенти. В касите на компанията са постъпили близо 100 млн. лв. от съдебни дела и споразумения с некоректните клиенти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1571 3

Коментари 3

Добави коментар
joni

2014.07.26 | 08:59

3
СЛУЖИТЕЛИТЕ АМА НАСИЛА????
0123

2014.07.25 | 02:24

1
tq i maika ti taka kaza za teb ama nie si traem

2014.07.25 | 09:27

2
Да фалира.Не ползваш парно ,не плащаш.Като тока.

Добави коментар

Водещи новини