Митничари намериха 10 мастербокса с цигари в пода на кола (снимки)

  • 24 юли 2014 15:40

  • 3644
  • 1
Митничари намериха 10 мастербокса с цигари в пода на кола (снимки)
© Агенция "Митници"

Близо 10 мастербокса нелегални цигари задържаха митически служители от Митница Югозападна на ГКПП Олтоманци. Цигарите били скрити в специално изграден тайник в пода на автомобила, управляван от български гражданин в посока към България, съобщават от Агенция "Митници".

От тайника митническите служители извадили 4900 кутии с по 20 къса всяка цигари от марката "Merilyn", предназначении за DUTY FREE търговия. Всичките 98 000 къса цигари са задържани. Образувано е дознание по описа на Митница Югозападна.

Два мастербокса (200 000 къса, б.р.) цигари без български акцизен бандерол откри мобилен екип на Митница Видин при съвместна проверка с гранични полицаи в района на Дунав мост 2.

Цигарите били укрити в специално изработен тайник в багажното отделение на лек автомобил с българска регистрация, напускащ страната в посока Италия. В автомобила са пътували трима български граждани.

Случаят е поет от разследващ митнически инспектор, образувано е дознание и контрабандната стока е задържана.

Последвайте канала на

3644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.25 | 13:21

1
E на трима души си се пушат за една година тия цигари.Това е,че забранено да се изнася така,ама ако ги декларират няма да им дадат да ги изнесат,дори да платят акциз,което ще обезмисли износа.

Добави коментар

Водещи новини