Чужденците луднаха по бургаските извори

  • 24 юли 2014 15:21

  • 2161
  • 0
Чужденците луднаха по бургаските извори
© BulFoto

Чуждестранните туристи най-силно се впечатляват от веломаршрутите и термалните извори в Бургаския регион.

Това обявиха зам.-кметът на общината Йорданка Ананиева и Красимира Костова – директор на историческия музей в Средец, на заключителна пресконференция по проект „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа”.

Проектът бе реализиран в партньорство с общините Бургас, Приморско, Малко Търново, Средец и Камено за период от 24 месеца. Целта му бе да се развият туристическият потенциал на региона, алтернативният поминък, да се увеличи туристическият сезон и да се търсят нови пазарни сегменти.

В рамките на проекта са разработени над 16 маршрута, разкриващи красотата и природните дадености от Бургаския залив до Странджа, филм, брошури и публикации в български и чуждестранни туристически издания. Проведени са 8 уъркшопа за журналисти на туристически издания, 3 експедиентски тура в Бургаския регион и участия в престижни международни туристически борси в страната и в чужбина – Германия, Италия, Холандия, Унгария, Румъния, допълниха от общината.

„Международните изложения преминаха при силен интерес от страна на чуждестранните туристи. Интерес имаше към веломаршрутите, термалните извори и следите от римска култура по нашите земи“, обясни зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2161 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини