СОС реши да смени шефа на "Топлофикация-София"

  • 24 юли 2014 14:43

  • 1727
  • 2
СОС реши да смени шефа на "Топлофикация-София"
©

Ръководството на „Топлофикация София“ да бъде сменено. Това реши Столичният общински съвет на днешното си заседание. 

Заместник-кметът по направление "Финанси и стопанска дейност" Дончо Барбалов обяви пред журналисти, че вече има и номиниран кандидат, който е готов да поеме дружеството и той идва от банковата сфера. Три общински дружества имат средства в КТБ, каза още Барбалов. Най-много са тези на „Топлофикация София“, над 90, почти 95 млн. лв. "Това е голяма сума, дори за такова дружество“, коментира заместникът на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Другите две са „Пазари юг“ и „Софийски имоти“, но при тях размерите са значително по-малки, отбеляза той.

„Имаме решение, което сме взели тук всички, становище, че лошото състояние на "Топлофикация" се дължи на лошото управление . Понеже много често влизаме в спор с обработените служители, аз декларирам, че основанието за освобождаването са именно лошото управление. 2 години подред в балансовите комисии, се приемаше баланса, но не се сваляше от отговорност. Към тази дата задълженията 677 милиона лева. Не мога да си обясня как може едно такова дружество да твърдим, че работи добре, а в същото време да трупа задължения. Погледнете задълженията за месеци назад, за години. Настоявам за конкурс и избор на ръководство, легитимно”, каза общински съветник Панайот Дончев.

„И друг път съм виждал доклади без мотиви. Не може да бъде критерии това, че някой си е държал парите в тази банка (КТБ), която толкова беше хвалена. Ако взимаме такова решение, имаме и други дружества съпоставими с общия капитал – трябва да уволним всички. Звучи малко несериозно и аз не мога да подкрепя такава подмяна на състави”, заяви общинският съветник Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден, цитиран от Фокус.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1727 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.25 | 09:28

2
DINOZAVRITE PLADNECHKI KRADCI-TEJKO MU HA BALGARINA
БГ ..КАЗА

2014.07.25 | 09:28

1
Да се смени цялата монополна система заедно с енергото ,не да карат коли за по 500 000 лв и да живеят в Бояна на гърба на БЪЛГАРИНА Стига корупция стига демагогия ,БГ народ не заслужава това

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини