Британският премиер ще играе тенис с руска банкерка

  • 24 юли 2014 11:24

  • 1498
  • 1
Британският премиер ще играе тенис с руска банкерка
© gettyimages

Съпругата на бившия шеф на руската Външноикономическа банка и заместник-финансов министър Владимир Чернухин – Любов ще играе тенис с британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. и лондонския кмет Борис Джонсън, пише британският в. Файнейшъл таймс.

За да се изправи срещу шефа на кабинета на Обединеното кралство и градоначалника на британската столица на корта рускинята трябваше да даде 160 000 паунда за предизборната кампания на Консервативната партия. Единият от мачовете обаче е поставен под въпрос. Джонсън поиска жената да бъде проверена дали не е в най-близкото обкръжение на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. От Даунинг стрийт 10 увериха кмета на Лондон, че рускинята не е сред приближените на стопанина на Кремъл. Джонсън обаче все още не е казал дали ще кръстоса ракета с Чернухина. Камерън от своя страна е заявил, че ще играе с рускинята, защото трябва да си спази уговорката.

Чернухин е започнал кариерата си още в съветското търговско министерство, бил е заместник-финансов министър между 2002 и 2004 г., като в същото време е бил директор на банката и след падането на кабинета на Михаил Касиянов е награден от Путин. Черемухин след това се впуска в частния бизнес. Преди няколко години името му се появи като член на борда на директорите в голяма златодобивна компания, но той се задържа на поста едва три седмици. Британският вестник коментира краткото пребиваване на руската във фирмата като знак, че Кремъл е снел доверието си от бизнесмена.

Дарението и мачът предизвикаха остра реакция на опозицията. Лейбъристите обвиниха Камерън в двуличие, защото Лондон е сред най-отявлените привърженици Европейският съюз да наложи по-строги санкции срещу Русия заради кризата в Украйна.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.07.25 | 18:57

1
Санкций за Русия, само за глупаците.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини