Пуснаха тунела под Лъвов мост

  • 24 юли 2014 09:21

  • 3184
  • 3
Пуснаха тунела под Лъвов мост
© Столична Община

Новият тунел под Лъвов мост в столицата вече е готов и от вчера под него вече минават коли. Той е готов в участъка по северното платно на бул. „Сливница” и е част от проекта естакада на ключовото кръстовище. Колите ще могат да минават в отсечката от ул. „Г.С. Раковски“ до бул. „Христо Ботев”.

До 8 август обаче колите няма да могат да минават в южното пътно платно и северния локал на бул. „Сливница” между бул. „Христо Ботев” и ул. „Г. С. Раковски”. Освен това движението е забранено и на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Княгиня Мария Луиза”.

Майсторите работят и по изграждането и на кръговия мост, обясниха от „Московска” 33.Освен това продължава реставрацията и на лъвовете от моста. Цялото двуетажно кръстовище ще трябва да е готово до 1 ноември. То ще свали бул. „Сливница” на нивото на реката, а пътуващите по бул. „Мария Луиза” ще минават през кръгово движение около моста, пише в. "Монитор".

Преди да стартират ремонтните работи, през кръстовището се минаваше за 10 минути. След като бъде пуснато бъдещото двуетажно кръстовище, колите по „Сливница” ще профучават само за 18 секунди. Тези, които се качат на кръговото движение, пък ще се нуждаят от 1 до 3 минути, за да преминат.

Новото транспортно решение трябва да намали с 50% вредните емисии в района. С реконструкцията на кръстовището ще бъде ремонтиран и участъкът от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали.

В проекта е включена цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри. Около новото кръгово на Лъвов мост пък ще се направи градинка с антики, които са открити по време на разкопките за обновяването му.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3184 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.22 | 13:07

3
Браво на Фандъкова.Последните 6-7г. в София се правят доста хубави и важни неща.

2014.08.15 | 01:17

2
аве еййй пръдни български, или света ще свърши или движението ще е по въздух докато ви оправят улиците

2014.07.25 | 22:19

1
кви майстори бе нема ли строители и инжинери,да не си си викнала майстори дома да ти работат

Добави коментар

Водещи новини