Фандъкова: Всички страдаме от политическата нестабилност

  • 24 юли 2014 08:02

  • 957
  • 1
Фандъкова: Всички страдаме от политическата нестабилност
©

Няма място за емоции в такава ситуация. Всички, включително и общините, страдаме от политическата нестабилност. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод оставката на кабинета "Орешарски".

На изборите трябва да има висока избирателна активност, за да се върне представителността в управление. Надявам се да сме си взели поука и решенията да се вземат открито и прозрачно, добави тя.

Попитана дали би напуснала кметския пост за такъв в изпълнителната власт, Фандъкова посочи, че е поела отговорност към гражданите на София и трябва да изпълни задълженията си в Столична община.

Тя коментира и проблемите на общината заради блокираните средства по европейски оперативни програми. Едни от най-големите проекти са по ОП "Околна среда" и ние бяхме притеснени не толкова от спирането на програмата, колкото от отказа на държавата да изпълни ангажимента си. Това са много важни проекти за София – нови автобуси, тролейбуси, от които градът има огромна нужда, посочи градоначалникът на столицата.

Тя обясни, че до края на годината в най-лошия случай в София ще има 126 нови автобуси. В най-добрия, ако програмата бъде пусната, броят на автобусите трябва да се удвои, каза Фандъкова.

Тя уточни, че по ОП "Околна среда" се строи и заводът за отпадъци, за който общината има средства до края на годината. Надявам се при едно стабилно правителство да бъдат размразени плащанията от държавния бюджет, заяви столичният кмет.

Попитана дали е знаела, че "Топлофикация-София" има 80 млн. лв. депозит в КТБ, тя отговори, че дружеството има ръководство, което е длъжно да следи дейността му. Отговорността на изпълнителния директор в този случай е много голяма, защото той е взел решението еднолично, подчерта Фандъкова. Тя уточни, че предстои проверката по случая да бъде финализирана, за да се види дали са спазени правилата.

Фандъкова каза още, че приходите на Столична община са с 14 млн. лв. повече от миналата година. С проектите, които изпълняваме със средства от общинския бюджет няма никакви проблеми, категорична е тя.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.24 | 08:48

1
Тая си подписва каквото и дадат без да чете.Има си юристи и подчинени и не я интересува.Защо е направен закона така?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини