Социалистите прогнозират: Новият лидер на БСП ще бъде избран след балотаж

  • 24 юли 2014 07:14

  • 1544
  • 1
Социалистите прогнозират: Новият лидер на БСП ще бъде избран след балотаж
©

Новият лидер на БСП няма да бъде избран от раз на конгреса в неделя, а след балотаж. Това прогнозираха социалисти дни преди висшия форум, пише "Труд".

До второ гласуване ще се стигне заради големия брой на кандидатите за стола на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. На “Позитано” 20 не крият, че част от тях нямат реално намерение да влизат в лидерската битка, а искат само да разсейват гласове. По устав лидерът се избира с гласовете на 50% + 1 от делегатите. В конгреса по списък са 890 души.

Най-вероятно на балотаж ще отидат енергийният министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, който е сочен за избора на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и шефът на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно - сочен за обединител в партията. Според запознати при по-малко кандидати и Янаки Стоилов, който оглавява лявото крило в БСП, можело да иде на балотаж.

До вчера номинираните за наследници на Станишев бяха 17. Не е изключено част от тях да си направят отвод в неделя. Междувременно зам.-шефката на парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която е сред кандидатите с най-голяма подкрепа за лидерския пост, зададе 10 въпроса за партията.

Днес следобед в партийната централа се събира Националният съвет на левицата, за да одобри предизборния манифест на партията. Очаква се той да бъде от 4 страници и да съдържа “признания” какво социалистите са успели да свършат, докато са били на власт, и какво не са. До вчера следобед червените работеха над документа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.24 | 12:51

1
Никога повече БСП на власт!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини