Русия обвини Украйна във фалшифициране на данните за малайзийския самолет

  • 23 юли 2014 17:41

  • 3183
  • 5
Русия обвини Украйна във фалшифициране на данните за малайзийския самолет
© gettyimages

Руското външно министерство обвини днес Киев във фалшифициране на информацията от украинските служби за въздушен контрол, свързани с катастрофата на малайзийския самолет, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Киевските представители смятат за необходимо всеки ден и час да отправят абсурдни и безпочвени обвинения към Русия вместо да съдействат за пълно и безпристрастно международно разследване на причините за катастрофата, с максимална гласност на резултатите, заяви говорителят на външното министерство Александър Лукашевич, цитиран от ИТАР-ТАСС. Вместо това, според някои данни, силовите украински ведомства, без да уведомят за това международните организации, извършват някаква скришна дейност както с носителите на информацията от украинските диспечерски служби - военни и граждански, така и с нейните сътрудници, каза Лукашевич. Това очевидно е в разрез със задачите на обективното и безпристрастното разследване, отбеляза говорителят и добави, че това не се случва за пръв път. Руското външно министерство призовава всички страни в украинския конфликт незабавно да прекратят огъня, за да бъде пощаден живота на деца, жени и старци и да се създадат условия за пълно разследване на трагедията с пътническия самолет в  небето над Украйна, посочи в изявление Лукашевич.

На случващото се сега в Източна Украйна е наложено информационно табу. Действията на Киев там са аморални и безчовечни, отбеляза говорителят. В Русия, както и по цял свят, не стихва болката от гибелта на невинни хора - пътниците на Боинг 777. Те станаха жертва на войната, която се води в Украйна, подчерта дипломатът. В понеделник руското министерство на отбраната обвини украинските диспечери, че са отклонили полет MH17 от обичайния му коридор, насочвайки го към района на катастрофата. То твърди също, че украински изтребител се е намирал наблизо преди катастрофата и че ракети "земя-въздух" на правителствените сили са били дислоцирани в зоната, обвинявайки косвено Киев, че е отговорен за трагедията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3183 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
каката на баткото

2015.05.07 | 10:17

5
девствени комуняги , те дори и не знаят къде е Украйна , та камо ли да имат нещо общо със свалянето на самолета! Де го Рейган да им го набучи!
селендур

2015.05.07 | 10:17

4
Мамка им да иба и руснаци никога не си признават. Не че обичам американците и те са същите лайна но тия са по-големите буклуци. Гладни а искат да командват. Е то не става. Гладният лъже и краде. А ония пък не дойдоха да ни слижат ред в държавата или германците. ама и натях не им пука за нас.Май трябва да се оттървем от нашите помияри тия на върха-чевени сини зелени пребоядисани и работата може и да потръгне.
МОСКВА

2014.07.26 | 18:51

3
ТОЧНО ТАКА ,ОЩЕ ПО-ОСТЪР И ЗАПЛАШИТЕЛЕН ТОН ,ЧЕ ИНАЧЕ НЯМАТ СТРАХ.ИЗЕВЯВАТ СЕ КАТО ВЛАСТЕЛИНИ НА ВСЕЛЕНАТА
KUR ZA TODOR JIVKOV

2014.07.26 | 18:51

2
ДА ТЕ ЕБA В НЕГРАМОТНИЯ КОМУНИСТ
gg

2014.07.26 | 15:32

1
я кажи за по острия тон повече моля те :))))))

Добави коментар

Водещи новини