Дори и бюджетът на НЗОК да не бъде актуализиран сега, пари ще има, увери Чобанов

  • 23 юли 2014 15:03

  • 1168
  • 1
Дори и бюджетът на НЗОК да не бъде актуализиран сега, пари ще има, увери Чобанов
© Булфото

Нужна е актуализация на бюджета на НЗОК, за да работи касата спокойно, тъй като предстоят служебен кабинет и нови парламентарни избори.

Това заяви в Министерски съвет министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, предаде репортер на Novini.bg.

Към този момент има пари за здравеопазване, увери той, като направи уточнение, че дори и бюджетът на НЗОК да не бъде актуализиран сега, а в последните месеци на годината, пари ще има.

Относно актуализираните на днешното правителствено заседание бюджети на службите, финансовият министър коментира, че това са договорки, постигнати при президента по време на консултативните съвети за национална сигурност.

Именно там са участвали шефовете на НСО и НРС и се е стигнало до извода да се актуализират парите на службите.
„Пак не мога да кажа, че президентът ни е накарал да актуализираме бюджетите и да отпуснем допълнителен бюджет за службите, не го разбирайте така“, подчерта министър Чобанов.

Също така в централния бюджет има ресурс и при кризи той може да се преразпределя, отбеляза още той.

Иначе Чобанов бе категоричен, че оставя страната в стабилно финансово състояние, с фискален резерв от около 8 млрд. лв.

Относно чаканата и днес оставка на министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, финансист номер 1 обяви: „Това е работа на премиера“.

Последвайте канала на

1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Великия

2014.07.23 | 16:29

1
То умрелия стои в стабилно състояние .... по гръб....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини