КТ "Подкрепа" помага на жената на загиналия машинист да съди НКЖИ

  • 23 юли 2014 14:19

  • 1252
  • 1
КТ "Подкрепа" помага на жената на загиналия машинист да съди НКЖИ
© Булфото

КТ "Подкрепа" ще помогне на съпругата на загиналия при влаковата катастрофа на гара Колояновец машинист Венко Тодоров да съди НКЖИ. Това съобщи пред журналисти синдикалният лидер за Пловдив Атанас Кръстев, цитиран от БТА.

Нямаме окончателни резултати от проверките, но имаме информация, че няма синхрон между устройството, което предупреждава за скоростта на линиите и това, които приема сигнала, коментира Кръстев.

Причината според него е това, че двете устройства са направени от две различни фирми. От "Подкрепа" изключват възможността за човешка грешка и според синдикалистите вината е в отклонения в инфраструктурата.

Кръстев съобщи, че семейството на загиналия машинист ще получи от застрахователя 80 000 лева, допълнителна финансова помощ ще получи и от колегите на Венко Тодоров, които се отказват от социални добавки към заплатите си в размер на по 250 лева.

Последвайте канала на

1252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Валентин

2014.07.29 | 09:59

1
"Страхотно" имане ще вземе няма що. А западните държави за убийство се взима милиони кръвнина и лежиш до живот, а тука потупване на убиеца по рамото и жълти стотинки на близките и децата на загиналия.

Добави коментар

Водещи новини