Дъжд утре, слънце в петък

  • 23 юли 2014 12:24

  • 1253
  • 0
Дъжд утре, слънце в петък
© Булфото

През нощта ще има превалявания и гръмотевици, повече в Централна и Източна България. И утре облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в  източните райони до умерен вятър от север, северозапад. Такава е прогнозата на НИМХ-БАН, предаде БТА.

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат. Максималните ще са от 25 до 28 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е от север, северозапад, слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, без съществени валежи. Вятърът отначало ще е слаб  до умерен, северозападен, по-късно ще се ориентира от север и североизток.

В събота ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, повече над Западна България, където на отделни места за кратко ще превали. Вятърът ще се ориентира от изток. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини