Мерджанов: Несериозно е Искров да поставя условия пред депутатите

  • 23 юли 2014 11:38

  • 2259
  • 6
Мерджанов: Несериозно е Искров да поставя условия пред депутатите
© Булфото

Ако е внесена оставката на правителството и на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, сме готови да я разискваме, каза пред журналисти в  кулоарите на парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

В отговор на въпрос може ли заради лисата на кворум да не се разисква оставката, Мерджанов посочи, че е напълно възможно да се стигне до такъв вариант, но той смята, че "поне това изкушение представителите на ГЕРБ няма да си го позволят, след  като година и два месеца непрекъснато са призовавали за оставка".

Според Атанас Мерджанов е несериозно Иван Искров да поставя условия пред депутатите, за да напусне поста управител на БНБ.  Той призова Управителния съвет на БНБ и Иван Искров да си изпълняват ангажиментите по конституция и по закон. Още от самото начало ние сме предявили изисквания да бъде предоставена обективна и точна информация за състоянието на КТБ, да се вършат всички процедури такива, каквито са по закон, каза политикът.

Ако са налице необходимите данни за оздравяване, разбира се, че трябва да бъде оздравена КТБ по най-бързия начин, за да бъде  оздравен и самия сектор, коментира Мерджанов. "Иначе такива епистоларни жанрове, оставки в условно наклонение, ако се съберем, ако сме съгласни политическите сили, това е несериозно", каза политикът.

По думите му БНБ е била една от последните държавни институции, към които доверието е било достатъчно високо преди  няколко месеца. След тези неубедителни действия на Управителния съвет, на гуверньора, силно е разклатено доверието, и час  по-скоро всички тези отговорни държавници, надявам се, трябва да влязат в действителните си функции и задължения, каза Мерджанов.

В отговор на въпрос дали все пак Искров не трябва да подаде оставка, след като е разклатено доверието в институцията, Мерджанов каза, че УС на БНБ преди всичко трябва да си свърши работата, която има по закон, и да не се подава на чужди и корпоративни влияния.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2259 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.07.23 | 15:32

6
НЕСЕРИОЗНО Е БНБ ДА ОСТАНЕ БЕЗ РЪКОВОДСТВО ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ИСКАТЕ. БНБ НЕ Е ГОВОРИЛНЯ.
Lyubo Angelov

2014.07.23 | 15:32

5
АТАКА може да умря, но за сметка на това се роди аТАКАЛЪ
гад -живковис

2014.07.23 | 15:32

4
ДА СЕ МАХАТЕ ОТ ПОГЛЕДИТЕ ИДИОТИ-САСИПАХТЕ И ОКРАДАХТЕ-ВСИЧКО-ЧАКА ВИ СЪД-ТОВА СТЕ ВИЕ -ЖИВОТНИ-В ЗАТВОРА -СТАНИШЕВ- И СИЕ.

2014.07.23 | 15:31

2
Кой назначи Искров? Спомняте ли си?
???

2014.07.23 | 15:31

3
А КОЙ би следвало да контролира и приема отчетите за работата на БНБ??? Изглежда, че по-важни са комисионните до като си на власт, оставяне на капани, така че този, който дойде след теб, докато преодолява минното поле да падне и отново комисионни...

2014.07.23 | 15:31

1
тия боклуци от тройната как прехвърлят вината върху бнб все едно не са крали и те

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини