Най-скъпите храни в света (снимки)

  • 23 юли 2014 10:40

  • 4597
  • 0
Най-скъпите храни в света (снимки)
©

Най-скъпите храни в света носят шок и удивление. Възможността масово да бъдат консумирани е невъзможна за много от нас, въпреки че по света има хора, които са склонни да платят $ 22000 за две дини, съобщават от foodpanda.

Представяме ви 10-те най-скъпи храни в света:

10 . Гъби „Майтаке” – 1.000 $. Това са гъби, които могат да бъдат намерени в Азия и Северна Америка. Обикновено са скрити под паднали листа в гората. Изключително рядък вид.

9. Поничка – 1.000 $. Творение на главния готвач Франк Тиджейк, което включва крема сирене, годжи бери и малко количество бял трюфел.

8. Омлет – 1.000 $ Толкова е лесно да се приготви омлет, нужни са ни само няколко яйца. В американския хотел „Паркът Меридиен”, допълват омлета с месо от омар и 10 грама черен хайвер. През изминалата година е имало само 12 поръчки на този специалитет.

7. Порция печено говеждо - 2.800 $. Говеждото место е предпочитано поради високия си процент омега-3 и омега-6 мастни киселини. В Хиого, Япония, за да получите една пържола, ще трябва да се разделите с 2.800 $. На кравите в тази област се дава бира и са масажирани много внимателно по веднъж на ден.

6. Порция от четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел – 3.200 $. Това е един от любимите специалитети на Никол Шерцингер.

5. Пица Роял 007 – 4.200 $ Пицата е създадена за почитателите на Джеймс Бонд и съдържа омари, мариновани в коняк, хайвер, доматен сос, прошуто, пушена сьомга, еленско месо и 24 – каратови люспи. Пицата не се доставя до домовете, въпреки че е имало много запитвания.

4. Десерт с черни дини и сладолед – 6.100 $. Черните дини са изкуствено създаден сорт и се отглеждат само на остров Хокайдо в Япония. Тяхната твърдост и хрупкавост определят цената им.

3. Десерт с пъпеши и сладолед- 22.872 $. И в този десерт, както в предходния, не сладоледа прави цената толкова висока, а плодовете. Този сорт пъпеши се отглежда само за няколко човека в света, които имат собствени ресторанти.

2. Предястие с хайвер „Алмас” – 25.000 $. Много рядък вид хайвер, който обработва единствено и само в Иран. Този хайвер може да бъде намерен , в 5 ресторанта в света или в магазин Caviar House & Punier в Лондон, където се продава в кутийка от 24- каратово злато.

1. Паста с бял Трюфел „Алба” – 176, 000 $. Този трюфел се култивира единствено в Италия и то изключително трудно. Пастата поръсена с този вид бял трюфел е била специално приготвена за инвеститор от Хон Конг и неговата съпруга, в един от най-луксозните ресторанти в Дубай „Нобу”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4597 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини