Ветеринарните лекари от Бургас ще протестират

  • 23 юли 2014 09:07

  • 834
  • 1
Ветеринарните лекари от Бургас ще протестират
©

Ветеринарни лекари ще протестират пред сградата на Регионалната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Заради многократно занижените цени за дейността им протестиращите отказват да подпишат договори с Агенцията тази година.

Ветеринарните лекари настояват да се върнат миналогодишните цени за заплащане на дейността им. Това каза пред БНР председателят на браншовата организация в Бургас д-р Пламен Конов: „Желанието на колегите е да спрат опитите за налагане на административен произвол и внасяне на страх и паника сред тях от страна на държавната администрация. Искаме да покажем, че с налагането на рестриктивни мерки спрямо лекарите на терен не могат да се овладяват и ликвидират инфекциозните болести в страната. И най-важното – ние не сме съгласни да работим по унизителните разценки, дадени в тарифата за 2014-а година“.

Той даде пример с взимането и изпращането на кръвна проба – дейност, за която през миналата година им е заплащано по 4 лева, сега това ще струва 1 лев.

123-ма са частно-практикуващите ветеринарни лекари, които отговарят за ваксинацията на животните в областта. Днес изтича крайният срок за подписване на договорите им с Агенцията по безопасност на храните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
834 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.26 | 23:42

1
Работете, роби, че мързеливата многократно завишена държавна администрация и крадливото многомилиардно правителство трябва да папкат! Както изглежда още доста народ ще осъзнае робовладелския строй, който е в България и ще си стегне куфарите за някое нормално местенце! Успех на всички прокудени от Родината си!

Добави коментар

Водещи новини