Кабинетът отпуска още пари за ведомствата

  • 23 юли 2014 08:46

  • 1125
  • 2
Кабинетът отпуска още пари за ведомствата
© Булфото

Правителството планира да отпусне на днешното си заседание допълнителни средства за редица ведомства.

Близо 6 милиона лева са предвидени за Министерството на финансите. 4,5 милиона лева са за повишаване събираемостта на приходите в бюджета и над 1 милион и 300 хиляди за поддръжка на информационните системи. 800 хиляди лева допълнително е поискал министърът на земеделието за справяне с огнищата на болеста син език при преживните животни  в 11 области на страната.

Пари ще получат социалното министерство и БАН за оборудване и софтуер. Допълнително средства за тази година са поискали и Агенцията за ядрено регулиране, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и тази за защита от дискириманция.

Допълнителни средства правителството ще предостави и на Националната разузнавателна служба. Националната служба за охрана ще получи 180  хиляди лева, за да стопанисва отново резиденция Кричим до края на годината. В края на мандата на кабинета "Борисов" резиденцията беше прехвърлена към Министерството на финансите.

На редица общини правителството ще предостави управлението или собствеността на имоти държавна собственост.


Последвайте канала на

Константин Тодоров
1125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.23 | 13:47

2
Ето за това се бави оставката за да се похарчат и откраднат още пари.Това същото Орешарски го направи и в предишното управление като финансист.
БСП за винаги!!!

2014.07.23 | 13:46

1
Това го могат само две партии в държавата.Да губиш избори и да загиваш като партия да се проваляш в управление като се оправдаваш с другите от коалицията е това го може само БСП .Едната вече разбрахте че е БСП а другата която е тръгнала по нейният път на губещи но със самочувствие на лидери е Атака.

Добави коментар

Водещи новини