Вчера софиянци задръстиха паркингите на моловете

  • 23 юли 2014 07:12

  • 2062
  • 2
Вчера софиянци задръстиха паркингите на моловете
©

Хиляди софиянци задръстиха паркингите на големите търговски центрове в очакване на градушката вчера, пише „Монитор“.

„Беше голяма навалица, а обикновено няма толкова коли в работните дни. Автомобилите едва се разминаваха“, разказа пред „Монитор“ един от служителите на автомивка на паркинга в мол „Сердика“. Напливът от желаещи да се скрият от очакваната градушка започнал още от сутринта. Дори в 16 часа, когато опасността видимо беше отминала, на 2-ро ниво на паркинга на търговския център трудно се намираха свободни места. Това принуди част от търсещите покрив за автомобилите си да паркират на всяко свободно пространство дори то да не е обособено като паркомясто. „Размина ни се градушката и затова си тръгвам“, обясни столичанин на излизане от мола.

Други пък не бяха доволни, че времето се смили над столичани. „Синоптиците пак не познаха, само дето си висяхме в мола“, оплака се столичанка във Фейсбук. По-голяма част от посетителите на търговските центрове решиха да не рискуват и да останат в моловете до края на работния ден. За да избегнат плащане на паркинга, софиянци излизаха с колите си от търговския център и само след минута влизаха отново, но с ново билетче за безплатен престой. Именно поради тази причина най-посещавани вчера бяха моловете с 4 часа гратис за паркинга. Другият вариант за безплатен подслон за автомобилите бяха буферните паркинги около метростанциите. По данни на Столична община в някои от часовете паркираните коли достигат до 95% от капацитета при условие че обикновено са почти празни.
„На паркинга до метростанция "Бели Дунав" вчера имаше паркирани над 500 автомобила при капацитет 540, до "Джеймс Баучер" - 580 коли от 620, и до "Цариградско шосе” при „Интер експо център" - 650 от 1000“, съобщиха от „Московска“ 33. Прогнозата за градушка в София се оказа и неочаквано добър бизнес за пенсионерите в центъра на града, които имат свободни гаражи. Паркоместата бяха резервирани още в понеделник, а цените варираха между 8 и 10 лева за 8- часов престой, показа проверка на „Монитор“. По 5 – 7 лева се търгуваше престоят в рамките на работния ден за места под навеси и кичести дървета в дворовете на жилищните кооперации.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2062 2

Коментари 2

Добави коментар
БАЙ ШИЛЕ

2014.07.24 | 18:11

2
Деси, моме гиздаво, да си беше направила труда поне снимката да е от паркинг на български мол !!! Или викаш много по лесно е копи-пейст от някой сайт на паркинг на американски мол !!!
Revaersal

2014.07.23 | 15:00

1
Аууу .. хора забележете как сме станали роби на телефони и автомобили :( Няма да се притесниш че може да се счупят стъклата на жилището ти , ама ще мислиш за купчината ламарини :( Може ли някой да каже как се стигна дотук

Добави коментар

Водещи новини