Миков препратил писмото на Иван Искров до Борисов и Местан

  • 23 юли 2014 06:40

  • 1779
  • 0
Миков препратил писмото на Иван Искров до Борисов и Местан
©

Снощи председателят на Народното събрание е препратил писмото на управителя на БНБ Иван Искров до лидерите на парламентарните групи. Това научи "24 часа" от самия Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

"Нали не очаквате обаче тази нощ да направим консултации и да ви кажем име", реторично попита шефът на парламента.

До такива обаче неизбежно ще се стигне, след като Миков е решил да препрати на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Атанас Мерджанов, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа писмото, в което гуверньорът на БНБ изразява готовност да подаде оставката си, ако депутатите излъчат общ кандидат.

Проблемът обаче е, че и освобождаването, също както назначаването на управител на националната банка изисква 2/3 от състава на НС, или 160 гласа - непостижими за сегашния парламент. Такива той ще събере един-единствен път - за да гласува оставката на кабинета "Орешарски" до края на седмицата.

Въпросът кой да поеме БНБ ще остане за следващия мандат. Сега никой няма да се ангажира да лансира име, категорични са депутати от управляващото мнозинство. Борисов също отказва категорично да назове подходящ за поста и уверява, че той фаворит няма.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини