Mълния удари двама в района на връх Белинташ

  • 22 юли 2014 20:33

  • 1545
  • 2
Mълния удари двама в района на връх Белинташ
©

Двама младежи са били ударени от мълния в района на връх Белинташ, съобщиха новините на БТВ.

Те са се намирали между Асеновград и Смолян и не са пострадали сериозно. Единият от тях се транспортира в болница. Междувременно свлачище предизвика временно затруднение на движението по пътя Асеновград - Смолян, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. В резултат на поройния дъжд днес в отсечката между Бачково и Нареченски бани се е активирало срутване на земната маса. Падналите скални отломки на пътното платно се разчистват със специализирана техника. До приключване на работата временно е ограничено движението на моторни превозни средства и се осъществява само в едната лента, уточниха от полицията.

Силният дъжд е наводнил много улици и приземните етажи на някои сгради в Асеновград, съобщи кметът Емил Караиванов. Пострадали  хора няма. Отводнени са избените помещения на хотел "Асеновец", на Старата община - Информационния туристически център, детския
център и пощата. Сред пострадалите сгради са още една банка и търговският център, който се намира в централната градска част. По думите на кмета в момента се оказва помощ на четири-пет семейства на ул. "Захари Стоянов", чийто дворове са наводнени. Аварийни екипи работят и по почистването на шахтите.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1545 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nnn

2014.08.01 | 11:12

2
mnogoo mi e interesno kak te udrq malniq i ujivqva6.. ;dd

2014.08.01 | 11:12

1
На който му е писано да живее и 100 мълний да го ударят пак ще живее

Добави коментар

Водещи новини