Общини спират европроекти, защото парите им са в КТБ

  • 22 юли 2014 18:13

  • 3028
  • 4
Общини спират европроекти, защото парите им са в КТБ
©

Доста от кметовете си държаха публичните средства в КТБ и работиха с банката добре. Не говоря за депозити, а за сметки, които обслужват както бюджета, така и европейските програми.

Това каза кметът на Созопол Панайот Рейзи в интервю за БНР. "В момента около 6,8 млн.лв. не мога да ползвам. Това са средствата за водния цикъл на общината и всички останали – сметката към ДФ „Земеделие“, сметката по социалните програми. В момента наистина сме доста затруднени не за друго, а защото фирмите работят, нормално е да има междинни плащания. Правех си сметката, че наистина на 21-и както обещаха, че ще отворят банката- до тогава да издържим. Сега обаче проблемът вече е много голям и още 3 месеца мисля, че няма как да се задържа и затова събирах Националното сдружение на общините в Република България, радвам се, че реагираха. В момента водят разговори с трите големи партии, БНБ и министъра на финансите и се надявам в най-скоро време да има някакво решение за общините", каза още Рейзи. Той обясни, че в момента и Министерството на околната среда и водите също не изплаща средствата за доизграждането на водния цикъл. "Eдната възможност е да вървим в посока на теглене на някакви големи кредити от други банки. Другият вариант е август, септември да се спре работата", допълни Рейзи.

Кметът на община Белица Ибрахим Палев заяви, че общината е пред фалит заради затварянето на КТБ. "Общината има 11 европроекти към ДФ „Земеделие“, по които всички аванси по договорите са в КТБ. За съжаление фирмите са спрели работа, защото докато не им гарантираме плащане на аванси. Става дума за около 12 млн. лв", каза той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3028 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.23 | 13:15

4
ЯВНО ТОВА Е БИЛО ЦЕЛТА НА АТАКАТА СРЕЩУ КТБ
imena

2014.07.23 | 13:15

3
VIJTE SAMO IMENATA NA KMETOVETE , SKORO I PRI VAS.CHESTITO BALGARIO...

2014.07.23 | 13:15

2
Виж при кой КТБ се наду като балон
данъкоплатец

2014.07.23 | 13:15

1
Да го духат богатите! Нито един народен лев за спасяването на КТБ!

Добави коментар

Водещи новини