Полша поиска адекватно присъствие на НАТО в Централна Европа

  • 22 юли 2014 15:51

  • 1323
  • 5
Полша поиска адекватно присъствие на НАТО в Централна Европа
©

В полската столица днес беше открита среща на върха на страните от Централна и Югоизточна Европа, съобщи ИТАР-ТАСС.

В нея участват президентите на България, Румъния, Литва, Латвия, Естония, както и на страните от Вишеградската група - Полша, Чехия, Словакия и Унгария. Присъствието на войски на НАТО в Централна и Източна Европа трябва да е адекватно на случващото се в Украйна, заяви при откриването на форума полският президент Бронислав Коморовски.

Трагедията с малайзийския самолет трябва да ни мобилизира в търсенето на решения, засилващи сигурността по източния фланг на Европейския съюз и НАТО, отбеляза Коморовски. Елемент от този процес трябва да бъдат адекватното на ситуацията в Украйна присъствие на войски на съюза в нашата част от Европа, трябва да бъде разгърната инфраструктура, системно да се актуализират плановете за отбрана и да се организират учения, каза полският президент.

НАТО трябва да се върне към принципа за ефективно гарантиране на колективна отбрана на членовете си, подчерта Коморовски, цитиран от АФП. С особено внимание следим случващото се между Русия и Украйна, разглеждайки го като отношения между западния и източния свят, каза полският лидер.

Елемент от стабилизацията на източното съседство на НАТО и ЕС трябва да е последователната подкрепа за Украйна в областта на нейната интеграция и вътрешни реформи. Това е важно за нашата сигурност в бъдеще, изтъкна той.

Последвайте канала на

БТА
1323 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.23 | 17:30

5
А какви санкции ще понесе авиокомпанията за това, като се има впредвид че маршрута минава през точка на военни действия, и е с голям риск.
LETEC IZTREBITEL

2014.07.23 | 17:30

4
KOLKO CHTE E TRUDNO DA SE POPITA UKRAINA ZACHTO NEINIA DISPETCHER OTPRAVI SAMOLETA V OPASNA ZONA TUK MOJE VETCHE DA STANE DUMA ZA STROGI SANKCII

2014.07.23 | 17:29

3
А нема нужда да ни летят натовски самолети над главите, и да стават фатални грешки и така без да искат нали, не нарочно, да ни въвличат в техните игри.За справка в Сърбия.

2014.07.23 | 16:14

2
TI CHTE POSTAVICH ADSKA MACHINA NA VRATATA NA KOMCHIYATA SI I TOI DA TI BLAGODARI LI.BADI RAZUMEN SAS SASEDA SI.GORI TOI GORICH I TI
ВВВВВВВВВВВВВВВвв РРРРРРРРРрррр

2014.07.22 | 22:49

1
ЦЕНЗУРррррррррррррррррррррррррръъъъъъъъъъ

Добави коментар

Водещи новини